«Την προσοχή μας στα παιδιά»

Αφιερωμένη στα παιδιά λόγω και της εορτής των Χριστουγέννων ήταν η φετινή ποιμαντορική εγκύκλιος που εξέδωσε ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, καλώντας όλους τους πιστούς γονείς να φέρουν κοντά στην Εκκλησία τα παιδιά τους, έστω και για λίγη ώρα την Κυριακή, για να γίνουν μέτοχοι του Θείου Λόγου και της μυσταγωγίας που προσφέρουν τα θρησκευτικά μυστήρια.

του Θεοδόση Δανάμπαση

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στον καθιερωμένο ετήσιο έρανο που γίνεται και στα 12 νησιά της διακονίας τους αυτή την εποχή, προτρέποντας τους πιστούς να συνεισφέρουν στον βαθμό που μπορούν κι εκείνοι, καθώς χρόνο με το χρόνο οι οικονομικές δυνατότητες της Ιεράς Μητρόπολης μειώνονται από την γενικευμένη οικονομική κρίση.

Προς επίρρωση τούτου, φέτος υπήρξαν 250 αιτήσεις μόνο για οικονομική βοήθεια που αφορά προς σπουδαστές που πέτυχαν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αριθμός που βεβαίως δεν είναι δυνατό να καλυφθεί εξ ολοκλήρου παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που γίνονται έτσι ώστε όλοι να μπορούν να λάβουν ένα βοήθημα.

Το ίδιο, μάλιστα, ισχύει και για την οικονομική βοήθεια που δίνει η Ιερά Μητρόπολη σε 4 νησιά, όπου έχει αναλάβει τα έξοδα μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το πρωινό τους.

Κλείνοντας, ο κ. Δωρόθεος Β’ αποκάλυψε πως σε συνεργασία με μια εξειδικευμένη εταιρεία των Αθηνών, έχουν αρχίσει οι πρώτες προσπάθειες ανεύρεσης του τάφου του μεγάλου Διδασκάλου Άνθιμου Γαζή, εντός του μητροπολιτικού συμπλέγματος, όπου εικάζεται ότι βρίσκεται, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 260 ετών από τη γέννησή του.

Τέλος, και προτού ο κ. Δωρόθεος ευχηθεί σε όλους να έχουμε Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο Νέο Έτος, τον περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη καθώς του έψαλλαν τα κάλαντα παιδιά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, στα οποία προσφέρθηκαν γλυκίσματα και ευχετήριες εικόνες.