Η Η΄ Περιφέρεια τένις βράβευσε τον Σπύρο Μουζακίτη

Η Η΄ Περιφέρεια τένις βράβευσε τον Σπύρο Μουζακίτη - Σύρος - Κυκλάδες -  Διετέλεσε πρώτος πρόεδρός της

Διετέλεσε πρώτος πρόεδρός της

 
Στην κατάμεστη αίθουσα του Αθλητικού Ομίλου Αντισφαίρισης Φιλοθέης πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της  Ένωσης Ομίλων Αντισφαίρισης της  Η΄ Περιφέρειας, στα πλαίσια της οποίας βραβεύτηκε για την πολυετή του προσφορά στο άθλημα του τένις,  ο πρώτος πρόεδρος της Η΄ Περιφέρειας,  Σπύρος Μουζακίτης.
 
Την απονομή έκανε ο σημερινός πρόεδρος της Ένωσης Ευάγγελος Πετρόχειλος ο οποίος στην σύντομη ομιλία του έπλεξε το εγκώμιο του τιμώμενου λέγοντας.
 
«Πριν 19 χρόνια στις 31 Μαΐου του 1998 μια παρέα από γονείς αθλητών , με πολύ αγάπη για το τένις, μαζεύτηκαν στον Όμιλο του Μαραθώνα και υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη για την δημιουργία της Η΄ Ένωσης. Αρχικά δώδεκα  Όμιλοι και σήμερα έχουμε φτάσει στις 42.
Η Ένωσή μας πάντα πρωτοστατούσε σε διοργανώσεις και διάφορες εκδηλώσεις. Σε επίπεδο αθλητών Juniors ήταν και είναι μέχρι σήμερα, πρώτη σε συμμετοχές.
 
Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο, ευτύχησε να επιλέξει ως πρόεδρο ένα άτομο το οποίο συνετέλεσε  ουσιαστικά στην εξέλιξη της Ένωσης, ώστε να καταστεί πρώτη μεταξύ των υπολοίπων.
 
Το νησί της όμορφης Σύρου, όπου το άτομο αυτό ήταν πρόεδρος στον τοπικό Όμιλο, είχε αρχίσει να γίνεται γνωστό και για το τένις. Εκεί διοργανώθηκε το 1ο Επαγγελματικό τουρνουά τένις. Το περίφημο διεθνές τουρνουά OPEN ΑΙΓΑΙΟΥ, έβαλε τη Σύρο στον Παγκόσμιο τεννιστικό χάρτη. Ένα τουρνουά με παρουσία αθλητών ακόμα και από την Νότια Αμερική. Πολλοί αθλητές παγκόσμιας κλάσης, πέρασαν από αυτό το τουρνουά. Σαν πρόεδρος της Η΄ Ένωσης συνετέλεσε όσο κανείς άλλος, στην εδραίωση της εμπιστοσύνης των Ομίλων στην Ένωση και στην συνοχή μεταξύ των μελών. Όλοι μας μάθαμε αρκετά από αυτόν, τα οποία και καταθέτουμε σήμερα στην λειτουργία της Ένωσής μας.
 
 Από το έτος 2000 ανέλαβε την έκδοση τριμηνιαίας εφημερίδας, μοναδική μεταξύ των ενώσεων η οποία ήταν αποκλειστικό του δημιούργημα τόσο συγγραφικά όσο οικονομικά, καλύπτοντας το κόστος με χορηγίες. Όλα γενικά τα τουρνουά που διοργάνωσε ήταν ονομαστά και με πλήρη φιλοξενία όλων των αθλητών. Όλοι όσοι συμμετείχαν, ΜΟΝΟ καλά λόγια έχουν να πουν.
 
Οι παλαιότεροι θα έχουν καταλάβει ότι μιλάω για τον ΣΠΥΡΟ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ. Έναν άνθρωπο που πάντα τον διέκρινε η σεμνότητα, το ήθος και η αγάπη για το τένις.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, στη συνεδρίαση της 3ης Ιανουαρίου 2017 αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να ανακηρύξει αυτόν ΕΠΙΤΙΜΟ ΠΡΟΕΔΡΟ της Ένωσής μας, σε ελάχιστη αναγνώριση όσων έχει κάνει γι΄ αυτήν και να του απονείμει αναμνηστική πλακέτα με δίπλωμα .
Σπύρο Μουζακίτη σε ευχαριστούμε για όσα μας έχει προσφέρει».
 
Νομίζω ότι αποτελεί ξεχωριστή τιμή η βράβευση του Σπύρου Μουζακίτη. Μια βράβευση που αντανακλά και στο δημιούργημά του,  τον Όμιλο Αντισφαίρισης και στην Σύρο που εκείνη την εποχή στήριζε τις διοργανώσεις που προκαλούσαν το Πανελλήνιο και παγκόσμιο ενδιαφέρον. Αθλητές σαν τον Μάρκο Παγδατή, τον Εσκουντέ, τον Τιμσάρεβιτς που συμμετείχαν στα επαγγελματικά τουρνουά Future της Σύρου και  αργότερα έκαναν μεγάλη καριέρα και διακρίθηκαν στα παγκόσμια κορτ,  μέχρι σήμερα εκφράζονται κολακευτικά για το νησί μας και τον Σπύρο Μουζακίτη από τον οποίο ζητήσαμε να μας πει τα συναισθήματα και τις εντυπώσεις του.
 
«Όταν μου τηλεφώνησε ο Πρόεδρος της Ένωσης και μου ανακοίνωσε την απόφαση για την βράβευσή μου, ξαφνιάστηκα γιατί έχοντας αποχωρήσει από τον Όμιλο Αντισφαίρισης της Σύρου και από το άθλημα γενικότερα εδώ και έξι χρόνια,  δεν το περίμενα. Ομολογώ ότι κατά την διάρκεια της εκδήλωσης συγκινήθηκα από τα καλά λόγια του προέδρου Ευάγγελου Πετρόχειλου και από το μυαλό μου πέρασαν όλοι όσοι βοήθησαν το έργο μου. Οι συνεργάτες στα Διοικητικά Συμβούλια της Η Ένωσης και του Όμιλου Αντισφαίρισης Σύρου. Οι παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού. Οι χορηγοί που με εμπιστευόντουσαν και στήριζαν οικονομικά τα τουρνουά. Οι αθλητές που ερχόντουσαν από κάθε γωνιά της γης, και φυσικά οι Συριανοί που αγκάλιαζαν αυτή την προσπάθεια. Η βράβευσή μου αντανακλά και στην δική τους παρουσία και προσφορά και με την ευκαιρία θα ήθελα να τους ευχαριστήσω».
 
Να σημειώσουμε ότι η Η΄ Περιφέρεια είναι η μεγαλύτερη του τέννις στην Ελλάδα και περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων τους Ομίλους Αθηνών, Φιλοθέης, Κηφισιάς, Αγίας Παρασκευής, Βάρης, Πόρτο Ράφτη, Μαραθώνα  και των νησιών Σύρου, Πάρου, Ναξου και Χίου!!!!