Θα μείνω στον Α.Ο. Σύρου, αρκεί…

Θα μείνω στον Α.Ο. Σύρου, αρκεί… Σύρος - Ερμούπολη - Παναγιώτης Ραμπαβίλας, ποδοσφαιριστής ΑΟΣ

Παναγιώτης Ραμπαβίλας, ποδοσφαιριστής ΑΟΣ

 
Αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για τον Α.Ο. Σύρου τη φετινή περίοδο… Πρώτος σκόρερ της ομάδας, με πολλά από αυτά να είναι γκολ καθοριστικής σημασίας.
 
Συνέντευξη στον Σταμάτη Καλυμιώτη
 
Ο Παναγιώτης Ραμπαβίλας φόρεσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την κίτρινη φανέλα, δικαιώνοντας απόλυτα όσους τον πίστεψαν και τον κράτησαν στη Σύρο.
 
Μπορεί πέρυσι να μην είχε ανάλογη απόδοση, κάτι για το οποίο του ασκήθηκε σκληρή κριτική, φέτος όμως πήρε το… αίμα του πίσω. Άλλωστε το νταμπλ που κατέκτησε με το ΑΟΣ, αποτελεί του λόγου το αληθές.
«Θεωρώ ότι αξίζαμε δίκαια την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα και θεωρώ ότι η διαφορά των 7-10 βαθμών που θα είναι και η τελική μάλλον ,θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερη ακόμα», επισήμανε στον «Λ».
 
Είδαμε ότι όσο περνούσε ο καιρός η ομάδα, εκτός από αποτελέσματα, προσέφερε και θέαμα. Ήταν καθαρά θέμα άγχους οι πρώτες εμφανίσεις;
 
Σίγουρα στην αρχή είχαμε άγχος γιατί αυτή η ομάδα φτιάχτηκε καθαρά για πρωτάθλημα. Ήμασταν το φαβορί με τους παίκτες που είχαμε και αυτό βάρυνε κάπως τα πόδια. Από τη στιγμή που πήραμε τη διαφορά, όμως, δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε. Κάναμε μόνο μια ήττα, η οποία τη στιγμή που ήρθε μάλλον καλό μας έκανε.
 
Ποια παιχνίδια θα τα χαρακτήριζες «κλειδιά» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;
 
Τα δυο με τη Θύελλα, την οποία θεωρούσα τον μεγάλο μας ανταγωνιστή. Το να την κερδίζεις δυο φορές με καθαρό σκορ, σου δίνει άλλη ψυχολογία. Ακόμα και να χάναμε στο 80’, είχαμε την αίσθηση ότι θα το γυρίζαμε. Όπως έγινε στον Πανναξιακό αλλά και στη Λάβα. Αυτό ήταν και μαγκιά των προπονητών μας, αφού αυτοί μας το είχαν περάσει.
 
Φέτος είδαμε παραδοσιακές δυνάμεις να είναι πιο χαμηλά και άλλες ομάδες να πρωταγωνιστούν. Αυτό τι σημαίνει;
 
Για μένα αρχικά σημαίνει ότι η Σαντορίνη έχει δυναμώσει πάρα πολύ. Έχει μια ομάδα στη Γ’ εθνική και άλλες δυο που πήγαν πολύ καλά φέτος. Όσον αφορά τις παραδοσιακές δυνάμεις, ο Πανναξιακός δεν έκανε καλή διαχείριση μετά τα πρώτα ανεπιτυχή αποτελέσματα και έδιωξε κάποιους παίκτες, ενώ η Μύκονος, που έχει σταθερό κορμό εδώ και χρόνια, εκτιμώ ότι χρειάζεται ενίσχυση, αν θέλει να κάνει κάτι καλό.
 
Να περάσουμε σε κάτι πιο προσωπικό. Φέτος είσαι άλλος παίκτης μέσα στο γήπεδο σε σχέση με πέρυσι. Ήταν θέμα ψυχολογίας αυτό;
 
Θυμάμαι πέρυσι με το που εντάχθηκα στην ομάδα είπα στον πρόεδρο ότι είναι… άρρωστη. Το είπα γιατί δεν υπήρχε καλό σύνολο παικτών. Αξιόλογοι παίκτες σαφώς και υπήρχαν, αλλά ήταν όλοι επιθετικοί. Αυτό έφερε εκνευρισμό και μόλις ήρθαν κάποια άσχημα αποτελέσματα… παραδώσαμε. Θεωρώ ότι για τη δική μου παρουσία καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο προπονητής μου, ο Γιώργος Ρούσσος, που με ηρέμησε αλλά και οι εξαιρετικοί συμπαίκτες μου, που με βοήθησαν πάρα πολύ.
 
Είσαι τρίτη χρονιά στο νησί. Τι έχεις να πεις για τον κόσμο της ομάδας και την παρουσία του φέτος;
 
Μας βοήθησε και ήταν περισσότερο κοντά μας. Τα προηγούμενα χρόνια δεν είχα ξαναδεί τόσο κόσμο. Ακόμα και με μηδέν βαθμούς θερμοκρασία, ήρθαν στο γήπεδο. Καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
 
Πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε η διοικητική σταθερότητα που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στον ΑΟΣ;
 
Νομίζω ότι φέτος έμαθε από τα λάθη του παρελθόντος. Παρά τα όποια λάθη όμως που έκανε παλαιότερα, δεν μπορώ να μην πω ότι πραγματικά πρόκειται για μια πολύ σοβαρή διοίκηση. Όλοι τους προσπαθούν για το καλύτερο, κι εγώ τους ευχαριστώ που με έχουν φέρει στη Σύρο και απολαμβάνω αυτή τη ζωή. Δεν είναι εύκολο να βρεις διοίκηση που να σε πληρώνει και να προσπαθεί να λύνει κάθε πρόβλημα.
 
Το δικό σου το μέλλον που το φαντάζεσαι;
 
Τα οικονομικά δεδομένα στη Γ’ Εθνική αλλάζουν τελείως. Αν δεν γίνουν αλλαγές στον ΑΟΣ του χρόνου, δεν θα έχει τύχη στην κατηγορία από τη στιγμή μάλιστα που θα πέφτουν 5-6 ομάδες. Συνεπώς, ωραία είναι η Σύρος, όμως θα ήθελα να μείνω σε μια ομάδα που να έχει στόχους. Δεν εννοώ πρωταθλητισμό, αφού ξέρουμε ότι τα μπάτζετ για τέτοιες ομάδες είναι πολύ υψηλά. Αλλά να μην είναι μια από αυτές για τις οποίες μόλις οριστικοποιηθεί ο όμιλος που θα αγωνίζεται, να πουν ότι έχει πέσει ήδη. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται όλοι (σ.σ. Δήμος, επιχειρηματίες, κόσμος) να βοηθήσουν. Ακόμα πάντως είναι νωρίς για να ξέρω τι θα κάνω. Ας απολαύσουμε, λοιπόν, το νταμπλ και βλέπουμε…
 
Να κλείσουμε με μια αφιέρωση, όπου θέλεις…
 
Θέλω να αφιερώσω ένα μέρος του Πρωταθλήματος στον Βαγγέλη Γατσέλο. Ήταν λάθος όπως έφυγε πέρυσι και το έχει παραδεχτεί και ο ίδιος. Φέτος, ήθελε να γυρίσει αλλά δεν γινόταν. Ήθελα να το πανηγυρίσω μαζί του, γι’ αυτό και του κάνω αυτή την αφιέρωση. Τέλος, θέλω να πω κάτι για τη διαιτησία. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις επιλογές διαιτητών και εποπτών. Σε πολλά ματς γίνονται αυτοί οι πρωταγωνιστές…