Εικόνες ντροπής (φωτογραφικό οδοιπορικό)

Εικόνες ντροπής  (φωτογραφικό οδοιπορικό) - Σύρος - Ερμούπολη - Δραματική η κατάσταση στο ανοιχτό γυμναστήριο Πευκακίων

Δραματική η κατάσταση στο ανοιχτό γυμναστήριο Πευκακίων

 
Η ΣΤΗΛΗ «ΕΥΓΕΝΩΣ – ΑΓΕΝΩΣ» ΒΡΕΘΗΚΕ στο ανοιχτό γυμναστήριο Πευκακίων για να απογοητευτεί και να μεταφέρει αυτήν την απογοήτευση και στους αναγνώστες.
 
Σχολιάζει η Λίτσα Χαραλάμπους
 
Η κατάσταση είναι  πραγματικά δραματική
 
 
 
Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας από το φωτογραφικό υλικό, ο χώρος θυμίζει χάλασμα, και τα περιττώματα ζώων είναι απλωμένα παντού, αφού ... φιλόζωοι (φωτο) εκτιμούν ιδιαίτερα το γυμναστήριο για να ανακουφίζονται οι σκύλοι τους. Οι  εικόνες αυτές δεν αρμόζουν σε ένα Δήμο που θέλει να καυχάται για έντονη αθλητική δραστηριότητα. 
 
 
Παράλληλα κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου καθώς οι επικρατούσες συνθήκες θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τη δημόσια υγεία.
 
 
 
 
 
 
 
Οι εικόνες στο εσωτερικό του γυμναστηρίου  βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με τον περιβάλλοντα χώρο.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μπάζα, σκουπίδια, ηλεκτρολογικοί πίνακες, αθλητικό και αρχειακό υλικό ολοκληρώνουν το σκηνικό εγκατάλειψης.
 
 
 
 
 
 
ΚΟΛΩΝΕΣ ΔΙΑΒΡΩΜΕΝΕΣ από την υγρασία, όργανα αθλητικά , σπασμένα κάγκελα πεταμένα στα φθαρμένα σκαλιά  των κερκίδων, ηλεκτρικά καλώδια σέρνονται στο χώμα και ένας τόνος λάσπης από τις βροχές προμηνύουν την αδιαφορία και παραμέληση που ακολουθούν στο εσωτερικό.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ που δείχνουν το αρχειακό υλικό του γυμναστηρίου,  έναν όγκο εγγράφων, διπλωμάτων  κλπ. χαρτιών,  σπασμένων συρταριών, γραφείων, μικρών τραπεζιών, καρεκλών και ντουντούκων.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πραγμάτων  που ελάχιστα ανασαίνουν χάσκοντας από τα σπασμένα τζάμια των παραθύρων και των κουρελιασμένων κουρτινών γιατί έχουν καταγράψει στο χρόνο την ιστορία του ιστορικού σταδίου παραδομένα στη μούχλα, τη σαπίλα, τη λάσπη και την αηδία... 
 
 
 
ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ οι τουαλέτες του γυμναστηρίου.
 
 
 
Σήμερα είναι τα φαντάσματα που τις θυμίζουν... 
 
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ την εξωτερική εικόνα του Σταδίου.
 
 
 
Σε_συνδυασμό με το εσωτερικό απλά προβάλλονται βρώμικοι, ασυντήρητοι, επικίνδυνοι και εγκαταλελειμμένοι χώροι... 
 
 
... και άλλα....
 
 
Πότε θα έλθει  η Άνοιξη στον κλασικό αθλητισμό;
 
ΓΙΑ ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΝ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥΣ και να ακουστεί ως στα πέρατα του κόσμου δημιούργησαν ιστοσελίδα διαμαρτυρίας με τίτλο: "Θέλουμε Να Βρεθεί Λύση Για Τα Πευκάκια- ανοικτό Γυμναστήριο" δημοσιεύοντας φωτο και συγκρίνοντάς τες με άλλες γειτονικών μας νησιών και όχι μόνο.  Στη φωτο προβάλλεται το στάδιο Οινουσών με 850 κατοίκους(!)
 
 
 
 
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ είναι η μοναδική ελπίδα αντίδρασης της πρωτεύουσας του νομού  στο χώρο του αφανισμένου κυριολεκτικά κλασικού αθλητισμού. Είναι λοιπόν οι Δρομείς Σύρου.
 
 
Οι_"Syros Ranners". Αυτοί που γέμισαν ελπίδα  και έσπευσαν να την μεταδώσουν με ανάλογο άρθρο όταν απέσπασαν την υπόσχεση- πριν από μερικούς μήνες- από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Σταύρο Γουσγουνέλη  για την εκπόνηση της μελέτης Επισκευής αναμόρφωσης του γυμναστηρίου στα Πευκάκια ότι  θα έχει ολοκληρωθεί  έως τα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη για να δημοπρατηθεί  αμέσως μετά. Φυσικά τότε είχαν διατυπώσει τις επιφυλάξεις τους παρά την θετική διάθεση του κ. Γουσγουνέλη  για το πως θα βρεθεί το απαιτούμενο  ποσό το οποίο ανέρχεται στις 450.000 ευρώ υπογραμμίζοντας ότι "αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε σεντ διαθέσιμο" και ας έχει πει ο αντιδήμαρχος ότι ο Δήμος διαθέτει 60-65.000 ευρώ για τον σκοπό αυτό και ότι σε ενάμισι χρόνο (από τότε) η Σύρος θα διαθέτει τουλάχιστον ένα προπονητήριο κλασικού αθλητισμού με στίβο από ταρτάν.
 
ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΥΡΟΥ ΛΙΓΟΣΤΕΥΕΙ
 
Δια στόματος προέδρου του Συλλόγου  Τάκη Παπουτσά δεν έχει παρατηρηθεί η παραμικρή πρόοδος. Παραμένει "αιώνια" πρωτοβουλία τους να επανέλθει ο κλασικός αθλητισμός στο νησί και στις ένδοξες μέρες. "Εμείς, μου είπε, "δεν έχουμε κανένα όφελος. Συνεχίζουμε στον αθλητισμό και μεγάλοι όπως ξεκινήσαμε παιδιά. Αν δεν δούμε το γυμναστήριο έστω και σαν προπονητήριο δεν θα ησυχάσουμε. Θέλουμε να δούμε τα παιδιά μας να προπονούνται όπως κάναμε κι εμείς μικροί. Καταλαβαίνουμε τα οικονομικά προβλήματα και ότι δεν μπορεί το έργο αυτό να ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Όμως αν θέλουν, μπορούν να βρουν τα χρήματα. Αυτή είναι η θέση μας. Αλλού τα πετάνε...αλλά όχι να πηγαίνουν όλα εκεί και όλα τα άλλα να υποβαθμίζονται....Να βρουν λοιπόν χρήματα. Έχουν επιδοθεί στο Τριάθλο και μας κάνουν μεγάλο πόλεμο. Δεν ξέρω για ποιον λόγο μας κρατούν μια στάση περίεργη και μας πάνε κόντρα χωρίς να ξέρουμε το λόγο. Εμείς είμαστε εθελοντές... Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και το κάνουμε για τη Σύρο.. Εμείς τιμούμε τον κ. Σαγγινέτο.. Δεν είναι δυνατόν να έχουν τα άλλα νησιά τέτοιους χώρους και να μην έχει η Σύρος".
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΈΤΣΙ ΕΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και αυτά είναι τα καταγραφέντα συναισθήματα εκείνων που λατρεύουν το άθλημα αυτό  που μας παραπέμπει στην ιστορική φράση "Νενικήκαμεν!" που ειπώθηκε μετά από ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός, το οποίο  χάρισε δόξα στη γενιά των Μαραθωνομάχων, περηφάνια στο Πανελλήνιο και ενέπνευσε τους καλλιτέχνες που λάτρεψαν την αρχαιότητα. Μια ιστορική φράση ειπωμένη από το μαραθωνοδρόμο οπλίτη Ευκλή καθώς διέτρεξε 42.195 μέτρα με την πανοπλία και τον οπλισμό του ξεψυχώντας γυμνός στα πόδια των Αθηναίων αρχόντων.