Στο πλευρό των αναγκεμένων (Video)

Στο πλευρό των αναγκεμένων - Σύρος - Ερμούπολη - Σύλλογος δρομέων Σύρου

Σύλλογος δρομέων Σύρου

 
Εντείνει τις φιλανθρωπικού χαρακτήρα δράσεις του ο Σύλλογος δρομέων Σύρου το τελευταία διάστημα υλοποιώντας  εκδηλώσεις  απώτερο στόχο έχουν την συγκέντρωση  ειδών πρώτης ανάγκης  που συμβάλλουν στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης σε ευαγή ιδρύματα.
 
του Γιώργου Αλβέρτη
 
Έτσι, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής - στο πλαίσιο των καθιερωμένων εβδομαδιαίων προπονήσεων τους - μέλη του Συλλόγου επισκέφθηκαν το Γηροκομείο – Πτωχοκομείο «Άγιος Παντελεήμονας»  όπου και ξεναγήθηκαν από το προσωπικό στις εγκαταστάσεις, συνομίλησαν με τους γέροντες  και  ενημερώθηκαν για τις ανάγκες και τις τρέχουσες ελλείψεις  σε τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό.
 
 
Για  την επίτευξη αυτού του στόχου λοιπόν, την ερχόμενη Κυριακή 7 Μαΐου 2017,  ο Συριανός Αθλητικός Σύλλογος  διοργανώνει  το VARI RUN, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει τρόφιμα και φάρμακα τα οποία θα διαθέσει για την κάλυψη αναγκών του πτωχοκομείου.
 
Να σημειωθεί  ότι οι δρομείς που επισκέφτηκαν τον «Άγιο Παντελεήμονα»  εξεπλάγησαν ευχάριστα από το έργο που έχει υλοποιηθεί τους τελευταίους μήνες στο ευαγές αυτό ίδρυμα. Πέραν από το φιλόξενο  καθιστικό για τους τροφίμους  και τους επισκέπτες τους , το σημαντικότερο  επίτευγμα είναι η δημιουργία ενός  πλήρως εξοπλισμένου ιατρείου που δύναται να παράσχει τις πρώτες βοήθειες  σε όποιον γέροντα  τις έχει ανάγκη … διαθέτοντας μέχρι και κρεβάτι εξέτασης. Στον προθάλαμο του υπάρχει ένα πλήρες φαρμακείο  ικανό να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες των ηλικιωμένων. Ωστόσο όπως έκανε γνωστό η προϊσταμένη γιατρός  ανάγκες σε φάρμακα πάντα υπάρχουν καθώς δεν διαθέτουν όλοι οι τρόφιμοι την οικονομική ευχέρεια για την αγορά τους, απευθύνοντας έκκληση στους Συριανούς, όποια φάρμακα δεν χρησιμοποιούν πια και δεν έχουν λήξει να τα προσφέρουν στο ιατρείο του πτωχοκομείου. 
 
 
Ερωτηθείς ο πρόεδρος του Συλλόγου Τάκης Παπουτσάς «πως καταφέρνουν και ανταποκρίνονται τα μέλη τους σε τόσες πολλές δράσεις» , τόνισε ότι όταν θέλει κανείς τα προλαβαίνει όλα: «Είναι κάτι που το αγαπάμε. Όλα τα παιδιά, Το υπογραμμίζω αυτό γιατί μπορεί να φαίνονται δύο – τρία πρόσωπα, ωστόσο η προσπάθεια  είναι συλλογική».
 
Στην συριανή κοινωνία  δίνει ραντεβού το  πρωί της ερχόμενης Κυριακής,  στις 10:30  πμ, στο Vari Run  προκειμένου,  όπως λέει, να στηρίξουν από κοινού  το πτωχοκομείο: «Έχουμε πάει πολύ καλά για μια ακόμη φορά» υπογραμμίζει, σπεύδοντας να προσθέσει: «Χωρίς καν διαφημιστική καμπάνια υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου και έχουν σχεδόν κλειδώσει οι 300 συμμετοχές».
 
Πέραν αυτού αξίζει να σημειωθεί ότι πριν μερικές ημέρες στο ξενοδοχείο «Ακταίον»  υλοποίησαν ομιλία ενημερωτικού χαρακτήρα, με ομιλητή τον ορθοπεδικό ιατρό Μηνά Αλυφραγκή και τον φυσιοθεραπευτή Γιάννη Κεράνη για την αντιμετώπιση κακώσεων,  διαστρεμμάτων και την παροχή πρώτων βοηθειών σε αθλητές που τραυματίζονται κατά την διάρκεια της προπόνησης: «Δόθηκαν οδηγίες για το πώς μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς,  από το πιο απλό στραμπούληγμα μέχρι της ρήξη χιαστών, κ.ο.κ.»  δήλωσε ο κ. Παπουτσάς,  υπογραμμίζοντας ότι  η δράση αυτή θα επαναληφθεί εν  ευθέτω χρόνο και πιο οργανωμένα καθώς η παρουσία των μελών  δεν ήταν η αναμενόμενη.