Όλες οι γειτονιές ένα Γυμναστήριο

Όλες οι γειτονιές ένα Γυμναστήριο - Σύρος - 3ο Syros City Trail - Δρομείς Σύρου

3ο Syros City Trail

 
Για 3η χρονιά διοργανώθηκε ο αγώνα τρεξίματος μέσα στους δρόμους της  Ερμούπολης και της Άνω Σύρου.
 
του Αντώνη Σολάρη
 
Το Σάββατο το απόγευμα δόθηκε στην αρχή η εκκίνηση των 700 μέτρων για μικρά παιδιά μέσα στους δρόμους της Ερμούπολης,  στην συνέχεια ξεκίνησαν οι αθλητές και οι αθλήτριες  του ιδιαίτερα απαιτητικού αγώνα των 10000 χιλιομέτρων και ακολούθησε ο αγώνας των 4000 χιλιομέτρων για τους λιγότερο μυημένους στους δύσκολους και ανηφορικούς δρόμους της Σύρου.
 
Το Syros City Trail εντάσσεται στο Cyclades Trail Cup που περιλαμβάνει αγώνες βουνού ή πόλης στα νησιά  Νάξος, Αμοργός,  Σύρος, Άνδρος, Δονούσα και Τήνος.
 
Έτσι λοιπόν εκτός από τα έπαθλα που παίρνουν οι νικητές σε κάθε αγώνα ξεχωριστά, στον τελευταίο αγώνα που έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Τήνο θα βραβευτούν με ειδικά έπαθλα οι αθλητές και αθλήτριες που θα έχουν συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς στη σειρά των αγώνων.
 
Ο μεγάλος αγώνας των 10 000 μέτρων συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όπως αναμενότανε άλλωστε όσων βρέθηκαν στην Πλατεία Μιαούλη αλλά και σε όσους παρακολούθησαν τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών στους δρόμους.
 
Η εκκίνηση δόθηκε στην Πλατεία Μιαούλη και οι αγωνιζόμενοι αφού πέρασαν μέσα από το Δημαρχιακό Μέγαρο κατευθύνθηκαν προς το ναό του Αγίου Νικολάου, την παραλία Αστέρια και από εκεί από τα σκαλιά στην Ανάσταση!!!!!!
 
Στη συνέχεια κατέβηκαν μέχρι το Σχολείο «Άγιος Γεώργιος και από το γεφύρι ανηφόρισαν για μια βόλτα στο λόφο της Άνω Σύρου περνώντας από στενά, στεγάδια και μετρώντας ένα ένα τα σκαλιά μέχρι την Κιουρά.
Εκεί έλαβε τέλος το μαρτύριο της διαδρομής αφού άρχισε η κάθοδος.
 
Εντυπωσιακό το πέρασμα από το Μυλαράκι με θέα το γεφύρι στον Πλατύ. Οι  δρομείς συνέχισαν την κάθοδο και αφού πέρασαν από τα Καμίνια και τα Τρία γεφύρια και άλλες γειτονιές της Ερμούπολης τερμάτισαν στην Πλατεία Μιαούλη.
 
Να σημειωθεί ότι φέτος την ευθύνη της διοργάνωσης είχαν οι Δρομείς της Σύρου,  χωρίς να κλείσουν κανένα δρόμο κατάφεραν να τελειώσουν ένα δύσκολο αγώνα χωρίς να συμβεί το παραμικρό έχοντας την βοήθεια των εθελοντών και την κατανόηση του κόσμου.
 
   10.000 μέτρα Ανδρών
 
1. Ροδόπουλος Νικόλαος                          00:47:22
2. Παγουνάδης Αθανάσιος                        00:48:01
3. Παπαδογεώργος Χρήστος                     00:49:01
 
   10.000 μέτρα Γυναικών
 
1. Μαλάι Μαρία                                           00:56:44
2. Καπελιού Σωτηρία                                  01:11:27
3. Kayoko Tabata                                        01:12:59
 
    4000 μέτρα Ανδρών
1. Βασιλάκης Κων/νος                                  00:14:51
2. Παλαμάρης Ιωάννης                                 00:15:10
3. Βουτσίνος Αντώνης                                  00:15:11
 
   4000 μέτρα Γυναικών
1. Παναγιωτοπούλου Ιουλία                            00:16:33
2: Στρατή Ειρήνη                                            00:18:47
3. Συλιβάνη Μαρία                                          00:19:29
 
*Επόμενος σταθμός της σειράς Cyclades Trail Cup είναι η Αμοργός και το Amorgos Trail Challenge. Ένας αγώνας που είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 20/21 Μαΐου και ανεβλήθη εξαιτίας της απεργίας της ΠΝΟ γιατί  δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν στο νησί της Χοζοβιώτισσας οι αθλητές και οι συνοδοί.