Επικίνδυνα παιχνίδια..

Επικίνδυνα παιχνίδια  - Σύρος - Ερμούπολη - σχολιάζει η Λίτσα Χαραλάμπους
σχολιάζει η Λίτσα Χαραλάμπους

 

ΜΕ την έπαρση και την μεγαλομανία φτάσαμε στο σημείο να μας καταχερίζει ο ΕΟΤ για την πολιτιστική παρακμή μας, αφού επιχειρήσαμε να ξεπεράσουμε και πρωτόκολλα και κανόνες και σπεύσαμε να φέρουμε αέρα ανανέωσης με σεξιστικό περιεχόμενο στην νεοκλασική Ερμούπολη του 19ου αιώνα.   

ΓΔΥΣΑΜΕ  τις κοπέλες  για να ποζάρουν προκλητικά στο ιστορικό κτήριο του Τσίλερ. (σ.σ. Με τα σεξιστικά δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αρκεί να απευθύνονται  στο κατάλληλο κοινό, την κατάλληλη στιγμή, με τον κατάλληλο τρόπο και στον κατάλληλο τομέα)    

ΒΑΛΑΜΕ και δυο τύπους να τους τραγουδούν τους καταπληκτικούς στίχους: "Σοκολατένια αδυναμία μου εσύ είσαι αυτή κυρία μου/

ήρθες με μάγεψες πάνω στην αλητεία μου/

Έλα και κάνε πράξη κάθε θεωρία μου/

λιώσε στα χείλη μου και γίνε η φαντασία μου..".

ΦΡΟΝΤΙΣΑΜΕ να προβάλλουν το συνταρακτικό αυτό γεγονός και κάτι σάιτ, που δαγκώνουν ή γλείφουν ανάλογα με το ξεροκόμματο που θα τους πετάξουμε.

ΣΠΑΤΑΛΗΣΑΜΕ πάνω από 7.000 ευρώ -χρήματα των δημοτών, προκειμένου να πείσουμε για την πρωτοφανή ιδέα μας.

ΔΕΝ σταματήσαμε όμως  εδώ.

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΑΜΕ το ανώτατο όργανο του τόπου.

ΔΕΝ αναφέραμε το έγγραφο επίπληξης και απόρριψης  του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

ΚΑΙ, τέλος δεν φέραμε προς ψήφιση το νέο κονδύλι που απαιτείτο να πληρώσουν εκ νέου οι δημότες αφού, κατ’ απαίτησιν του αρμόδιου αυτού φορέα, έπρεπε να αντικατασταθεί το "αμαρτωλό" βίντεο κλιπ με άλλο που να πληροί τις αρχές που διέπουν τη δεοντολογία τουριστικής προβολής.  

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ: Η ιστορία του βίντεο κλιπ "παγωτό"  για την τουριστική προβολή  έχει τέσσερα  βασικά χαρακτηριστικά.

1.ΤΗΝ έπαρση του αδαή

2.ΤΗΝ παραπλάνηση του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτών

3.ΤΗΝ κατασπατάληση δημοσίου χρήματος  

4. ΤΗΝ απόκρυψη γεγονότος που αφορά τον τόπο. 

Η αλήθεια που βγαίνει στο φως δικαιώνει τους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι με καρδιά και εμπειρία έσπευσαν να βοηθήσουν την τουριστική προβολή της Σύρου, αλλά αποχώρησαν  απογοητευμένοι.

ΕΝΝΟΩ τον καταξιωμένο επαγγελματία κ. Νίκο Ρούσσο, ο οποίος συνεχίζει τις επιτυχίες του στον ελληνικό τουρισμό και τον κ. Ιάκωβο Αρβανίτη, ο οποίος "μοναχικά" και υπερήφανα  εξακολουθεί να βραβεύεται διεθνώς για την στρατηγική του  στην προώθηση του Συριανού Τουρισμού.

ΔΕΝ επαίρεται η Στήλη, που  για μία ακόμη φορά αποδεικνύονται σωστές οι θέσεις της.

ΔΕΝ είναι που αυτή πρώτη άσκησε αυστηρή κριτική  για την προβολή του τόπου μέσω αυτού του βίντεο κλιπ των kings  και η κριτική της σήμερα συμπίπτει με τις παρατηρήσεις του ΕΟΤ.

ΔΕΝ είναι ότι όσοι έσπευσαν να την κατηγορήσουν για αρνητισμό σήμερα ποιούν την νήσσαν.

ΔΕΝ είναι καν επειδή βάλλεται η αρθρογράφος με ανελέητο και άδικο τρόπο από την Δημοτική Αρχή εξαιτίας των απόψεών της.

ΕΙΝΑΙ το πικρό ερωτηματικό που μένει: "Γιατί όλα τούτα; Γιατί να μη γίνεται το αυτονόητο που ισχύει για όλους όσοι ασχολούνται με τα κοινά και υπόκεινται δημοκρατικά σε κριτική; Δηλαδή να λαμβάνουν υπόψη και να σέβονται την άλλη άποψη";

ΟΙ αρχές και αξίες που υπηρετεί η Στήλη σε ένα τοπίο ύποπτο, ερεβώδες και ανήθικο δεν θα σβήσουν με συμπεριφορές εκδίκησης.

ΘΑ συνεχίσει να δίνει σκληρές μάχες με δύναμη, αξιοπιστία, εγκυρότητα και εμπιστοσύνη στο δίκαιο σε πείσμα όσων θα ήθελαν το αντίθετο .

ΟΣΟ και αν το θράσος και η αφ’ υψηλού αυταρέσκεια επικρατεί, οι μέθοδοι επιβολής που διακρίνονται  για τον πρωτογονισμό τους και για την προχειρότητά τους θα γίνονται μπούμερανγκ. 

ΚΑΙ  όσο δεν προσαρμόζουν τη λογική τους στη σύγχρονη πραγματικότητα,  αλλά  συνεχίζουν να  προσαρμόζουν την πραγματικότητα στα ψεύδη και στην εξαπάτηση, τόσο οι αποκαλύψεις θα παίρνουν την μορφή χιονοστιβάδας.

ΤΟ παιχνίδι της υποτίμησης ανθρώπων, φορέων και θεσμών  έχει παραγίνει επικίνδυνο και άπαντες πλέον αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο αυτής της αυταπάτης.