Η Φιλαρμονική δεν είναι Σούπερ Μάρκετ να πουλάει ανάλογα με τον τζίρο

Η Φιλαρμονική  δεν είναι Σούπερ Μάρκετ να πουλάει ανάλογα με τον τζίρο
"Η αδιαφορία δίνει έναν ψεύτικο αέρα υπεροχής" Joseph Joubert
Θωμαή Μενδρινού Αλέξης Αθανασίου ΟΙ ΑΝΙΔΕΟΙ

 

 

Της Λίτσας Χαραλάμπους 
 
 
ΑΠΟΛΥΤΟΣ ο πολιτικός κυνισμός που αναδείχθηκε στη συνάντηση αντιδημάρχων Θωμαή Μενδρινού και Αλέξη Αθανασίου με τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Σύρου αναφορικά με την πορεία της Φιλαρμονικής, μετά την παραίτηση της αρχιμουσικού Αλίς Λαμπάρς.
 
Η μεν κ. Μενδρινού -ως επί του Πολιτισμού αντιδήμαρχος- έπεσε από τα  σύννεφα όταν πληροφορήθηκε την παραίτηση της Αλίς, ο δε επί των Διοικητικών Υπηρεσιών αντιδήμαρχος κ. Αθανασίου, ομολόγησε δημόσια ότι "είναι βλάκας" (όρα διάλογο σε σχετικό άρθρο τού σημερινού ΛΟΓΟΥ στη σελίδα 6), γιατί δεν φρόντισε ως όφειλε να ενημερωθεί τρία σχεδόν χρόνια τώρα  για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η αρχιμουσικός και φυσικά η Φιλαρμονική.
 
ΔΗΛΑΔΗ, κύριο χαρακτηριστικό της Δημοτικής Αρχής είναι ή με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο δημόσια ομολογία ότι είναι άσχετη και αδιάφορη με τα προβλήματα του τόπου.
 
ΣΤΕΓΝΑ και ξεκάθαρα εξαπατήθηκαν οι εραστές της Φιλαρμονικής που πίστεψαν ότι, μετά την γνωστή Οδύσσεια της Αλίς και της Φιλαρμονικής με την προηγούμενη Δημοτική  Αρχή, η παρούσα θα έδινε λύσεις .
 
ΔΙΟΤΙ η πραγματικότητα είναι ότι τόσο η κ. Μενδρινού όσο και ο κ. Αθανασίου θεωρούν άθλο που βρήκαν κάποιον μουσικό από άλλο δήμο, με μη επαρκείς για την ευρύτητα του αντικειμένου γνώσεις και περιορισμένο ωράριο, να αντικαταστήσει προσωρινά την Αλίς .
 
Η - σε ομιχλώδες τοπίο- πορεία της Φιλαρμονικής εστιάζεται σε τέσσερις άξονες.
 
1. Έλλειψη οράματος
2. Προχειρότητα αντιμετώπισης προβλημάτων
3. Αδιαφορία για υψίστης σημασίας ζητήματα
4. Ανυπαρξία  συνεννόησης και συνεργασίας  μεταξύ αντιδημάρχων 
 
ΠΑΡΑ τις απανωτές αποκαλύψεις δεν δηλώνουν με πράξεις ουσιαστικό ενδιαφέρον.
 
Η λύση δεν πρέπει να είναι, απλώς εμβαλωματική προκειμένου να λειτουργήσει "για την ώρα" η Φιλαρμονική.
 
 ΑΥΤΟ συνέβαινε και επί Δημοτικής Αρχής Δεκαβάλλα.  Η λύση είναι η καθαρά πολιτική με μακροπρόθεσμο σχέδιο.
 
Η κ. Μενδρινού και ο κ. Αθανασίου, αν θέλουν να αφήσουν κάποια χνάρια στον τόπο, ας βάλουν στην άκρη τις μικροπολιτικές με χορούς και πανηγύρια και ας δώσουν πνοή και όραμα σε αξιόλογες- και με βαριά παρακαταθήκη - δομές του τόπου.
 
ΟΦΕΙΛΟΥΝ να βάλουν τέλος στην ταλαιπωρία και την αγωνία τόσο του συριανού λαού  και των φίλων της μουσικής όσο και  της Φιλαρμονικής  που κλείνει φέτος 147 χρόνια  ζωής με τις πιο δυσοίωνες προοπτικές.