Ιστορία «μούφα» ;

Ιστορία «μούφα»; ΣΥΡΟΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ ο λαϊκισμός τους δεν έχει όρια;"
Σχολιάζει η Λίτσα Χαραλάμπους
 
ΠΑΛΙ η ίδια συζήτηση, ξανά το ίδιο δίλημμα: "Μας εμπαίζουν ή ο λαϊκισμός τους δεν έχει όρια;"
 
ΔΙΟΤΙ το βέβαιο είναι ότι δεν έπεισε η υπογραφή Πρωτοκόλλου Συμφώνου Συναντίληψης και Συμφωνίας(τι ορολογία και αυτή)για την αξιοποίηση του στρατοπέδουμε φανφαρονισμούς και μεγαλοστομίες.
 
ΜΙΑ "στημένη ιστορία ήταν", αποφάνθηκε ένας φίλος όταν άκουσε τα νεότερα περί παράτασης 12 μηνών για την αξιοποίηση του στρατοπέδου “Αποστόλου Ζαφείρη” και του Πεδίου Βολής Βάρης και ένας άλλος επί το λαϊκότερο τον διόρθωσε λέγοντάς του "γιατί δε λες καλλίτερα ότι ήταν "μούφα ";
 
ΠΟΙΟΣ πίστεψε ότι μέσα στον ορυμαγδό και την  μαύρη μιζέρια, μέσα στη φτώχια και την εξαθλίωση μιας καταρρέουσας Ελλάδας, η Σύρος και το στρατόπεδό της θα αποτελούσαν την εξαίρεση του κανόνα, γιατί πολύ τα ηγάπησε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης - γνωστός άλλωστε για το ότι ο λόγος του είναι νόμος; Μη  ξεχνάμε ότι υπήρξαν δυσοίωνες προβλέψεις για την "ημέρα ορόσημο" του κ. Μαραγκού..
 
ΚΑΙόμως, αυτό το έρημο στρατόπεδο, το οποίο επί Δημοτικής Αρχής Δεκαβάλλα θα γινόταν πηγή ανάπτυξης του τόπου με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να έχει τους δικούς του χώρους και αργότερα επί Δημοτικής Αρχής Μαραγκού που θα γινόταν πεδίο τουριστικής επένδυσης, έχει στοιχειώσει στις συνειδήσεις των Συριανών.
 
Η καθόλου απίστευτη ιστορία παράτασης ενός χρόνου (πάλι καλά που δεν παρατάθηκε επ' αόριστον) προστέθηκε στη μακρά αλυσίδα των αποφάσεων και ενεργειών της παράταξης "ΗΣύρος που Αξίζουμε" που δημιούργησε το κλίμα αναξιοπιστίας στο οποίο έχει βυθιστεί τα τελευταία χρόνια το νησί με δική της βούληση και πρωτοβουλία.
 
ΤΟ βέβαιο είναι ότι ο νέος εταίρος, δηλαδή ηΥΠΑΑΠΕΔ, προκαλεί μεγάλη ανασφάλεια στο μέλλον αξιοποίησης του στρατοπέδου.
 
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ο κ. Μαραγκός προέβη και στον «αποκεφαλισμό» της Μαρίας Καζαντζάκη από την αρμόδια Ομάδα Εργασίας, διότι δε θέλει κριτική και επισημάνσεις.
 
ΟΙ πολίτες κουράστηκαν με τη μη τήρηση των υποσχέσεων περί επενδυτών που θα ανακόψουν τη κρίση, την ανεργία, την κατηφόρα και την παρακμή που είχε το νησί, όπως υποστηρίζουν-  με τους προηγούμενους .
 
ΕΚΤΟΣ και αν για τη Δημοτική Αρχή τα πάντα προσφέρονται  για θυσία στον βωμό της διπλοπροσωπίας ή της διγλωσσίας, αδιαφορώντας αν με αυτόν τον τρόπο τρέφεται και θεριεύει η αναξιοπιστία.
 
ΕΠΙ της ωμής πραγματικότητας τώρα, η παράταση του ενός χρόνου οδηγεί στις ελληνικές καλένδες την αξιοποίηση του στρατοπέδου ως προφάσεις εν αμαρτίαις. 
 
ΛΙΓΟ πριν εκπνεύσει το 2016 τα δυο υψίστης σημασίας για τον τόπο αναπτυξιακά έργα,για τα οποία ο κ. Μαραγκός  πανηγύριζε, μας κουνούν μαντήλι.
 
Η παραχώρηση του αεροδρομίου Σύρου στο «χαρτοφυλάκιο» του ΤΑΙΠΕΔ αποχαιρετά το έργο της επέκτασης του αεροδιαδρόμουκαι άρα της μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης
 
ΚΑΙ τώρα η παράταση για 12 μήνες  του Συμφώνου Συναντίληψης και Συνεργασίας ανάμεσα σε Δήμο Σύρου-Ερμούπολης και Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μουσκεύει το μαντήλι του αποχαιρετισμού .
 
ΘΕΜΑΤΑ για τα οποία η Στήλη Ευγενώς Αγενώς είχε πάρει θέση και μετά λύπης διαπιστώνεται η δικαίωσή της για μια ακόμη φορά.
 
ΧΩΡΙΣ κινδυνολογίες τα συμπεράσματα από τα στοιχεία αυτά είναι αβίαστα όταν συμβαίνει αυτοί που διαχειρίζονται τα του τόπου να έχουν απαλλάξει τη συνείδησή τους από την υποχρέωση να σκεφτεί για να αντιληφθεί τον κόσμο στον οποίον ζουν, αφού ό,τι ήταν να μάθουν το έμαθαν στη διατριβή τους περί ατομικών συμφερόντων, περίεργων συναλλαγών, κρυφών διαπραγματεύσεων, άνισων συμπεριφορών.
 
ΑΚΟΥΩ τελευταία έντονα από ανθρώπους μετριοπαθείς, ότι δεν υπήρξε ποτέ στην ιστορία του νησιού χειρότερη Δημοτική Αρχή.
 
ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ότι ο εξευτελισμός της είναι διαδικασία απαραίτητη, αν θέλουμε να σωθεί  ο τόπος οριστικά διότι μαζί με αυτήν αποδομείται, επιτέλους, και ο άκρατος λαϊκισμός.
 
ΣΥΝΕΠΩΣ, καταλήγουν, ίσως χρειάζεται να μείνει μέχρι το κλείσιμο της πενταετίας και να φθείρεται.
 
ΟΜΩΣ δεν υπάρχει  ούτε χρόνος ούτε χώρος για αναξιοπιστία, διγλωσσία και μπουρδολογία.