Έκαναν την νύχτα μέρα στον Ι.Ν. Αναστάσεως Ερμούπολης (4 Video)

Έκαναν την νύχτα μέρα στον Ι.Ν. Αναστάσεως Ερμούπολης - Σύρος - Θορυβωδώς υποδέχτηκε η Σύρος τον αναστηθέντα Χριστό

Θορυβωδώς υποδέχτηκε η Σύρος τον αναστηθέντα Χριστό

 
Αθρόα υπήρξε  η προσέλευση των πιστών (ντόπιων και επισκεπτών) στον Ι.Ν Αναστάσεως στην Ερμούπολη της Σύρου, στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε εκεί χθες βράδυ.
 
του Γιώργου Αλβέρτη
 
Την φετινή χρονιά ο ναός, σε αντίθεση με το παρελθόν, γέμισε ασφυκτικά από κόσμο ο οποίος με κατάνυξη συμμετείχε στο χαρμόσυνο γεγονός της Αναστάσεως του Θεανθρώπου.
 
 
 
Δυστυχώς ένα τεχνικό πρόβλημα στην ηχητική εγκατάσταση του Ναού στέρησε την δυνατότητα στους πιστούς που ήταν συγκεντρωμένοι στον περίβολο του Ι.Ν. να παρακολουθήσουν την αναστάσιμη λειτουργία ωστόσο το θέαμα που ακολούθησε το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ δια στόματος του εφημερίου π. Νικολάου Γαβαλλά σίγουρε τους αποζημίωσε.  
 
 
 
Η νύχτα έγινε μέρα,  από τις κάθε λογής κροτίδες και τα βεγγαλικά, μόλις ακούστηκε το χαρμόσυνο άγγελμα, με τα επιφωνήματα θαυμασμού και έκπληξης να δίνουν και να παίρνουν.
 
  
 
Ο  λόφος της Ανάστασης, αποτέλεσε και φέτος το επίκεντρο του χαρμόσυνου μηνύματος της Αναστάσεως του κυρίου, καθώς τα τελευταία έτη έχει καταστεί πόλος έλξης πολλών επισκεπτών του νησιού που θέλουν να βιώσουν μια αξέχαστη πασχαλινή εμπειρία.
 
 
 
Για λίγα λεπτά ο προαύλιος  χώρος του Ναού έδινε την εντύπωση ενός οχυρού προς κατάληψη λόγω  του εκκωφαντικού θορύβου των εκατοντάδων  πυροτεχνημάτων, οι λάμψεις των οποίων τον είχαν μετατρέψει κυριολεκτικά σε πεδίο μάχης.   
 
Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης , προς αποτροπή εκδήλωσης κάποιας πυρκαγιάς λόγω των κροτίδων και των πυροτεχνημάτων,  είχε θέσει σε ετοιμότητα δύο βυτιοφόρα οχήματα, ένα στον Ταξιάρχη και ένα στην Ανάσταση. Ευτυχώς ωστόσο δεν χρειάστηκε η παρέμβασή τους καθώς όλα κύλησαν ομαλά.