Στην πυρά παραδόθηκε και φέτος ο Ιούδας! (3 video και φωτο)

Στην πυρά παραδόθηκε και φέτος ο Ιούδας! - Σύρος - Ερμούπολη - Παρουσία πλήθους κόσμου, μετά τον Διενοριακό Εσπερινό Αγάπης στον Ι.Ν. Κοιμήσεως στη Σύρο

Παρουσία πλήθους κόσμου, μετά τον Διενοριακό Εσπερινό Αγάπης στον Ι.Ν. Κοιμήσεως στη Σύρο  

 
Πιστή στην τήρηση της παράδοσης η Ενορία του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου αναβίωσε και φέτος, έμπροσθεν της παιδικής χαράς της Κοίμησης, ένα έθιμο δεκαετιών. Το κάψιμο του Ιούδα ανήμερα του Πάσχα, έστρεψε για μια ακόμη φορά πάνω του το ενδιαφέρον πάμπολλων  Συριανών και επισκεπτών του νησιού.
 
του Γιώργου Αλβέρτη
 
 
 
Μετά τον Διενοριακό Εσπερινό Αγάπης  που πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Δωρόθεου και με την παρουσία πολλών ιερέων της Σύρου, η πομπή λίγο πριν τις οκτώ, εξήλθε του Ιερού Ναού Κοιμήσεως και μόλις έκανε την εμφάνισή της  στο αλσύλλιο που βρίσκεται πίσω από την εκκλησία ο Ιούδας παραδόθηκε στη φωτιά από τον κ. Αλέξη Μαραντζίδη.  
 
 
 
Να σημειωθεί ότι το έθιμο αυτό αποτελεί  μια συμβολική κίνηση τιμωρίας του Ιούδα  για την προδοσία προς τον δάσκαλό του Χριστό.
 
Τα φλας πήραν… φωτιά για να απαθανατίσουν το εντυπωσιακό θέαμα, ενώ δεκάδες κροτίδες έπεσαν δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που παρέπεμπε σε Ανάσταση!
 
 
 
Στη συνέχεια η πομπή επέστρεψε  στον προαύλιο χώρο του Ναού  όπου ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’ απευθυνόμενος στους πιστούς ευχήθηκε η Ανάσταση του Κυρίου να σηματοδοτήσει και την Ανάσταση της ταλαιπωρημένης από την οικονομική, και όχι μόνο, κρίση, μη παραλείποντας να ευχαριστήσει τους πάμπολλους επισκέπτες που επέλεξαν το νησί μας για να συνεορτάσουν το Πάσχα.
 
 
Η_όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την διανομή κόκκινων αυγών στους πιστούς.