«Εαρινά Θεοφάνια» απόλαυσαν οι Συριανοί (ΒΙΝΤΕΟ)

Τελετή Αγιασμού των Υδάτων και Κατάδυση Τιμίου Σταυρού
του Θεοδόση Δανάμπαση

Με σύμμαχο έναν άκρως ανοιξιάτικο ήλιο πραγματοποιήθηκε σε κλίμα κατάνυξης η λιτανευτική πομπή για τη γιορτή των Θεοφανίων, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο Β', τον ιερό κλήρο και παρουσία της ηγεσίας της Περιφερειακής και Δημοτικής Αρχής, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, εκπροσώπων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιπροσώπων φορέων, συλλόγων και πολυπληθούς κοινού.

Η πομπή, που πλαισιώθηκε από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, το Λύκειο των Ελληνίδων και το Σώμα των Προσκόπων, έκανε την προγραμματισμένη της πορεία, από τον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως διά της πλατεία Θεάτρου και μέσω της Ελ. Βενιζέλου στην παραλία, καταλήγοντας στην αποβάθρα του λιμανιού της πλατείας Κανάρη.

Εκεί, ο Σεβασμιώτατος, χαιρετίζοντας και το άρτι αφιχθέν στο λιμάνι Golden Star Ferries, τέλεσε τον αγιασμό των υδάτων και προχώρησε στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, αφού πρώτα επιβιβάστηκε σε ταχύπλοο του Λιμενικού Σώματος.

ΤονΤίμιο Σταυρό έπιασε ο νεαρός κολυμβητής Γιάννης Μακρυθανάσης, κερδίζοντας - ως είθισται - το χειροκρότημα όλων και ένα χρυσό σταυρό (σε όλους τους κολυμβητές δόθηκε και από ένα αναμνηστικό δώρο).

Το τέλος της τελετής βρήκε την πομπή να καταλήγει λιτανευτικά στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως φέτος υπήρχε και υποβρύχια κάλυψη με δύτη καμεραμάν.

Δείτε Περισσότερα για Θρησκεία