Αφιερωμένη στην Αγία Γραφή η νέα ποιμαντική περίοδος (ΒΙΝΤΕΟ)

Εορτασμός της Παναγίας Φανερωμένης
Του Θεοδόση Δανάμπαση

Με τη προσήκουσα ευλάβεια ολοκληρώθηκε χτες το απόγευμα το οκταήμερο προσευχής προς τιμήν της Παναγίας Φανερωμένης από τους πιστούς και το κοινό που κατάκλυσε κάθε σπιθαμή του προαύλιου χώρου του ομώνυμου Ιερού Ναού, στα Χρούσσα.

Χοροστατούντος του Καθολικού Επισκόπου κ. Πέτρου Στεφάνου, πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία παραβρέθηκε – μεταξύ άλλων - ο αρχιερατικός επίτροπος της Μητρόπολης Σύρου πρ. Φλαβιανός Αλμπέσκου, σύσσωμη σχεδόν η ηγεσία της Δημοτικής Αρχής, ο περιφερειακός σύμβουλος Μάκης Δαδάος, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ο πολιτευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιώργος Βακόνδιος και πλήθος πιστών.

«Η άγνοια των Γραφών, είναι άγνοια του Χριστού»

Στην ομιλία του, ο Καθολικός Επίσκοπος τόνισε δύο πράγματα: την παρουσία της Παναγίας ως πρότυπο και οδηγό στην πνευματική πορεία του καθενός αλλά και την αναγκαιότητα οι νέοι άνθρωποι να έρθουν σε επαφή με τον Θείο Λόγο μέσω της Αγίας Γραφής και του Ευαγγελίου.

Για τον σκοπό αυτό, λοιπόν, η νέα ποιμαντική περίοδος είναι αφιερωμένη στην Αγία Γραφή, έτσι ώστε οι πιστοί να μπορέσουν να κάνουν κτήμα τους τον Λόγο του Θεού, όπως η ίδια η Παναγία έκανε πρώτη στη ζωή της.

Συγκεκριμένα, η Καθολική Επισκοπή έχει προγραμματίσει ποιμαντικές πρωτοβουλίες που στόχο έχουν να ενισχύσουν την επαφή των πιστών με τον Θείο Λόγο και ειδικότερα, στις 15 Οκτωβρίου, θα υπάρξει σε όλες τις ενορίες η Γιορτή της Βίβλου, μία μέρα κατά την οποία όλοι οι πιστοί θα ζήσουν την Κυριακή της Αγίας Γραφής.

Επίσης, πολλά πράγματα για την Βίβλο θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν οι πιστοί σε πανσυριανές συναντήσεις και διαλέξεις που θα γίνουν κατά τη διάρκεια της Τεσσαρακοστής, αφιερωμένη στην Αγία Γραφή, ενώ θα εξακολουθήσουν να γίνονται και οι μηνιαίες συναντήσεις Βιβλικής επιμόρφωσης.

Βαρύτητα στον θεσμό της οικογένειας

Όμως, ο τομέας σΤον οποίο θα δοθεί μεγαλύτερη σημασία είναι η οικογένεια, ο θεσμός της οποίας πλήττεται από παντού.
Οπότε, και φέτος, συνεχίζοντας τη συνεργασία με την Ορθόδοξη Εκκλησία, θα εξακολουθήσουν να διοργανώνονται οι συναντήσεις με τα ζευγάρια που σκοπεύουν να παντρευτούν αλλά και η Σχολή Γονέων, ενώ θα υπάρξουν και συναντήσεις με νεόνυμφα ζευγάρια με σκοπό να στηριχτούν και να βοηθηθούν στις αρχές της οικογενειακής τους ζωής.