Επί ανέμων και κυμάτων ο Σταυρός στην Ποσειδωνία

Επί ανέμων και κυμάτων ο Σταυρός στην Ποσειδωνία
Με ανέμους εννέα μποφόρ και κύματα που σάρωναν την παραλία ρίχτηκε ο Σταυρός στην Ποσειδωνία

Κάτω από έναν μουντό ουρανό, που έκανε μικρό διάλειμμα προκειμένου να πέσει ο Σταυρός στη θάλασσα, αλλά με τα κύματα να σαρώνουν την εξέδρα στην οποία είχε στηθεί η εξέδρα για το τελετουργικό, γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια στην Ποσειδωνία.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, ο Σταυρός μεταφέρθηκε –μετά την Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν του Αγίου Ιωάννη- στην παραλία «Φετουρή» με αυτοκίνητο, όπως άλλωστε και ο κόσμος που έφτασε μέχρι του σημείου της Κατάδυσης.

Παρά το γεγονός ότι το κύμα σάρωνε την προβλήτα, οι ιερείς ανέβηκαν στην εξέδρα και έριξαν τον Σταυρό στην θάλασσα, ενώ οι πέντε τολμηροί νεαροί κολυμβητές έκαναν αρκετή ώρα να τον βρουν, καθώς το κύμα δεν βοηθούσε την προσπάθεια.

Τον Σταυρό ανέσυρε ο Αντώνης Βουτσίνος από τον Γαλησσά, ο οποίος δέχτηκε τις ευχές των ιερέων, μαζί με έναν χρυσό σταυρό, καθώς και του κόσμου, με παρόντες τον αντιδήμαρχο Αλέξη Αθανασίου, τους δημοτικούς συμβούλους Μάρκο Πρίντεζη (και πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ), Φραγκίσκο Βακόνδιο (και αντιπρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου), τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας Δημήτρη Νταλαχάνη και τον τοπικό σύμβουλο Μάννα Στέλιο Τρουμπετάκη. Επίσης, συμμετείχαν και αξιωματικοί από την Πολεμική Ναυτική Βάση της Ποσειδωνίας.

Ο Αντώνης Βουτσίνος, αφού ευχαρίστησε τους ιερείς για τις ευχές και το δώρο τους, κάλεσε τους άλλους τέσσερις συγκολυμβητές του να περιφέρουν τον Σταυρό στα σπίτια του Δημοτικού Διαμερίσματος Ποσειδωνίας και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να τα διαθέσουν είτε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννου είτε σε έναν αναξιοπαθούντα οικονομικά συνάνθρωπό τους, πρόταση η οποία έγινε δεκτή με χειροκροτήματα.