Θεοφάνια ...μετά ταραγμένων υδάτων (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ_

Τελετή αγιασμού των Υδάτων
του Θεοδόση Δανάμπαση

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί εδώ και δυο μέρες, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα κατάνυξης η λιτανευτική πομπή για τη γιορτή των Θεοφανίων, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Δωρόθεο Β', τον ιερό κλήρο, τις Αρχές και εκπροσώπους φορέων, οργανισμών, συλλόγων κ.ά.

Η παρουσία του κόσμου ήταν σχετικά μικρή με άλλες φορές καθώς η βροχή που προηγήθηκε και ο παγετός απέτρεψαν τη μαζική συγκέντρωση.

Ωστόσο, η πομπή, που πλαισιώθηκε από τη Δημοτική Μουσική του Δήμου, το Λύκειο των Ελληνίδων και το Σώμα των Προσκόπων, έκανε την προγραμματισμένη της πορεία, διά της πλατεία Θεάτρου και μέσω της Ελ. Βενιζέλου στην παραλία, καταλήγοντας στην αποβάθρα του λιμανιού της πλατείας Κανάρη.

Εκεί, ο Σεβασμιώτατος, χαιρετίζοντας και το άρτι αφιχθέν στο λιμάνι Blue Star, τέλεσε τον αγιασμό των υδάτων και προχώρησε στην κατάδυση του Σταυρού, τον οποίο και έπιασε ο νεαρός κολυμβητής Γιώργος Ξαγοράρης, κερδίζοντας - ως είθισται - το χειροκρότημα όλων και ένα χρυσό σταυρό (σε όλους τους κολυμβητές δόθηκε και από ένα αναμνηστικό δώρο).

Το τέλος της τελετής βρήκε την πομπή να καταλήγει λιτανευτικά στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού.