Σε κλίμα κατάνυξης ο εορτασμός του Μεγαλομάρτυρα Αγ. Δημητρίου

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου
Του Θεοδόση Δανάμπαση

Παρά τους έντονους ανέμους που εμπόδισαν ώστε να γίνει η λιτάνευση, αυτό δεν απέτρεψε τους πιστούς να παραβρεθούν στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε από τον Αρχιμανδρίτη Βενέδικτο Φραγκογιάννη (συνοδεία και άλλων ιερέων) για τον εορτασμό του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Δημητρίου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Παρουσία του δημάρχου Γιώργου Μαραγκού, του αντιδημάρχου Αλέξη Αθανασίου, του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Δημήτρη Κοσμά, του πρώην νομάρχη Δημήτρη Μπάιλα, της πολιτεύτριας της ΝΔ Κατερίνας Μονογυιού και εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, ο κ. Φραγκογιάννης τόνισε τον σεβασμό και την τιμή που πρέπει να επιδεικνύουμε στον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Δημήτριο, ο οποίος - σε χρόνους δύσκολους για την Χριστιανοσύνη – ομολόγησε την πίστη του και γι αυτό μαρτύρησε, δίνοντας τη ζωή του στον Θεό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εικόνα του Αγίου Δημητρίου (μαζί με αυτή της Παναγίας Κανάλας από την Κύθνο) είχε μεταφερθεί - συνοδεία του μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’ - στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από αίτημα του εκεί μητροπολίτη Ανθίμου, έτσι ώστε να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του προστάτη και πολιούχου της συμπρωτεύουσας.