Τιμήθηκε η εορτή της Παναγίας της Λούρδης

Τιμήθηκε η εορτή της Παναγίας της Λούρδης - Σύρος - Ερμούπολη - Ησυχαστήριο «Παναγία της Ελπίδος»

Ησυχαστήριο «Παναγία της Ελπίδος»

 

Με τη Θεία Λειτουργία, στον 1ο όροφο του Ησυχαστηρίου, τιμήθηκε η Εορτή της Αειπαρθένου Θεοτόκου Μαρίας της Λούρδης, με αφορμή την 24η Παγκόσμια Ημέρα Ασθενών.

Την ιερή ακολουθία τέλεσε ο εφημέριος του Ιερού Ναού της Ενορίας της Ευαγγελίστριας, π. Νίκος Ρούσσος, και την παρακολούθησαν οι περισσότεροι ηλικιωμένοι, γνωστοί και φίλοι αλλά και πιστοί διαφόρων ενοριών.

Στη σύντομη ομιλία του, απευθυνόμενος κυρίως στους ηλικιωμένους, ο π. Νίκος αναφέρθηκε στην Ουράνια Μητέρα την Παναγία, και στην παρουσία της τόσο στη ζωή του Ιησού αλλά και στη δική μας σήμερα, καθώς είναι η γλυκιά Μητέρα στην οποία όλοι προστρέχουμε σε κάθε δυσκολία ή κίνδυνο της ζωής μας.

Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας δόθηκε ιδιαίτερη ευχή της Εκκλησίας για τους ασθενείς και ηλικιωμένους καθώς και η Ευλογία του Αγ. Βλασίου με τα κεριά, καθώς την ημέρα της εορτής του οι ηλικιωμένοι δεν μπόρεσαν να την λάβουν.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησε και αντιπροσωπεία μελών από την Κάριτας της Ενορίας του Αγ. Πέτρου στην Ποσειδωνία, με τις κυρίες να προσφέρουν μαρμελάδες και γλυκίσματα για τους ηλικιωμένους.

Δείτε Περισσότερα για Θρησκεία