Το Άγιο Φως και στη Σύρο

Το Άγιο Φως και στη Σύρο

Υποδοχή στο αεροδρόμιο από τον μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο Β΄ 

Με ειδική πτήση της αεροπορικής εταιρείας  Sky Express έφτασε και στο αεροδρόμιο της Σύρου λίγο πριν τις 8.30 το βράδυ το Άγιο Φως από την Αθήνα, μετά τη διαδρομή του από τον Πανάγιο Τάφο στην Ιερουσαλήμ.

Ως γνωστόν Η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός πραγματοποιήθηκε στον Ναό της Αναστάσεως στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων χοροστατούντος του Πατριάρχη Θεοφίλου Γ’. Στην τελετή Αφής συμμετείχε η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον  Υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, με μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Αθήνα με ειδική πτήση.

Στο αεροδρόμιο της Σύρου το Άγιο Φως υποδέχτηκε ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, ο οποίος στη συνέχεια το διένειμε σε όλους τους ορθόδοξους ναούς της Σύρου, ενώ δόθηκε και στον καθολικό επίσκοπο Σύρου κ. Πέτρο προκειμένου να διανεμηθεί στους καθολικούς ναούς του νησιού.

Με δηλώσεις του ο κ. Δωρόθεος Β΄ επισήμανε την σπουδαιότητα της έλευσης και διανομής του Αγίου Φωτός, ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν για τη μεταφορά του στη Σύρο, με ιδιαίτερες φυσικά ευχαριστίες στην αεροπορική εταιρεία.

Στο αεροδρόμιο, εκτός του Καθολικού Επισκόπου Σύρου παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο αρχιερατικός επίτροπος π. Φλαβιανός Αλμπέσκου, ορθόδοξοι ιερείς, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, του στρατού και του ναυτικού, με οικοδεσπότη τον αερολιμενάρχη Γιώργο Παπουτσάκη, τον οποίο ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε ιδιαίτερα.

Για την διανομή του στην Τήνο το Άγιο Φως παραδόθηκε από τον Μητροπολίτη στον λιμενάρχη Τήνου και μεταφέρθηκε με ταχύπλοο σκάφος του Λιμεναρχείου, ενώ στην Νάξο μεταφέρθηκε από τη Σύρο με ταχύπλοο το οποίο δρομολογήθηκε για τον σκοπό αυτό από Νάξιο ιδιώτη. Στην Μύκονο το Άγιο Φως μεταφέρθηκε με κανονική πτήση της Ολυμπιακής.

Ο κ. Δωρόθεος πρόσφερε δώρα στον πιλότο και το πλήρωμα του αεροσκάφους, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στην εταιρεία, ενώ για τη μεγάλη σημασία της έλευσης του Αγίου Φωτός στη Σύρο, μαζί με τις ευχές τους, εξέφρασαν -εκτός του Μητροπολίτη- ο Καθολικός Επίσκοπος, ο Δήμαρχος και ο Αντιπεριφερειάρχης.