Πυροσβέστες κατά «Fraport» για τα αεροδρόμια

Πυροσβέστες κατά «Fraport» για τα αεροδρόμια - Σύρος - Κυκλάδες - Καταγγέλλουν προχειρότητα και αρνητικές συνέπειες

Καταγγέλλουν προχειρότητα και αρνητικές συνέπειες

 
Μια μόλις ημέρα μετά την έναρξη λειτουργίας των 14 Περιφερειακών Αερολιμένων υπό τη διαχείριση της εταιρίας «Fraport», οι εκπρόσωποι των Πυροσβεστών του  Νομού Κυκλάδων κατήγγειλαν την προχειρότητα της όλης διαδικασίας και αποτύπωσαν τις αρνητικές συνέπειες που θα επιφέρει στο Νομό.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Πυροσβέστες του νομού Κυκλάδων,    "στην υποστελέχωση που διέπει το Πυροσβεστικό Σώμα σε προσωπικό και την έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού, ήρθε να προστεθεί η επάνδρωση των νεοσύστατων Υπηρεσιών Αερολιμένων από το υπάρχον προσωπικό.
 
Αφού λοιπόν η εταιρία επέλεξε η πυρασφάλεια των αεροδρομίων να καλυφθεί από τον κρατικό φορέα (Πυροσβεστικό Σώμα), η ηγεσία του Σώματος προέβη σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη των νέων θέσεων, στη συνέχεια προχώρησε σε τροποποίηση του κανονισμού μεταθέσεων και σε αναγκαστικές μεταθέσεις υπαλλήλων (μονίμων Πυροσβεστών, καθώς και Πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης) σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να μην παρέλθουν οι ημερομηνίες που είχαν υπογραφεί από τις συμβαλλόμενες πλευρές.   
 
Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν πληθώρα προβλημάτων σε αρκετές από τις Υπηρεσίες από τις οποίες μετατέθηκε προσωπικό, αλλά και στους ίδιους τους υπαλλήλους που καλούνται να «ξεσπιτωθούν» σε νησιά άκρως τουριστικά όπως η Μύκονος και η Θήρα, χωρίς φυσικά να ληφθεί υπόψιν το υψηλό κόστος στέγασης και διαβίωσης που καλούνται αιφνιδίως να αντιμετωπίσουν.
 
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι εκτός των άλλων, μετατέθηκαν προς τις ανωτέρω Υπηρεσίες,  Πυροσβέστες από την Π.Υ. Ερμούπολης και από τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Τήνου, Άνδρου, Νάξου, αλλά και  από τη Θήρα απ' όπου μετατέθηκε ο μοναδικός οδηγός πυροσβεστικών οχημάτων που είχε απομείνει.
 
Με αυτό τον τρόπο αποδυναμώθηκαν αρκετά από τα νησιά του Νομού μας που ήδη ήταν υποστελεχωμένα, χωρίς να ληφθεί υπόψιν η αυτονομία που πρέπει να υπάρχει.  
 
Δυστυχώς, οι φόβοι μας για την προχειρότητα των διαδικασιών επαληθεύτηκαν. Αγνοούνται τόσο οι εγκαταστάσεις των νέων Υπηρεσιών όσο και η πληρότητα του εξοπλισμού που απαιτείται για ένα τέτοιο εγχείρημα κι ενώ υποτίθεται ότι όλα είχαν προβλεφθεί. 
 
Αποτέλεσμα της όλης κατάστασης είναι να επωμιστούν το βάρος όλοι οι συνάδελφοι που μετατέθηκαν, αφού καλούνται εκτός από το να «βάλουν πλάτη», να βάλουν και το χέρι βαθιά στην τσέπη τους…
 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος κάνοντας τις απαραίτητες νομικές ενέργειες μέσω του νομικού της συμβούλου και έχοντας έννομο συμφέρον, ζητά να της προσκομιστεί αντίγραφο της σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ του Πυροσβεστικού Σώματος και της συγκεκριμένης εταιρίας, η οποία για άγνωστους λόγους δεν έχει δημοσιοποιηθεί.
 
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους που βρίσκονται στα δύο προαναφερθέντα νησιά και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ανάδειξη των προβλημάτων και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους".