«Απαράδεκτη η φετινή κατάσταση»

Ενημέρωση για τις διακοπές υδροδότησης στο Δημοτικό Συμβούλιο
του Θεοδόση Δανάμπαση

Ενημέρωση για τα φαινόμενα των πολύωρων και συχνών διακοπών υδροδότησης σε πολλές περιοχές της Ερμούπολης και της Αζολίμνου, πραγματοποιήθηκε ενώπιον των δημοτικών συμβούλων, παρουσία και του γενικού διευθυντή της ΔΕΥΑΣ Γιώργου Βακόνδιου.

Την πρωτοβουλία πήρε ο δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός, ο οποίος τόνισε ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός η Ερμούπολη να αντιμετωπίζει σε τέτοιο βαθμό την παρούσα κατάσταση, η οποία δεν συνάδει με την πολιτική της τουριστικής ανάπτυξης που έχει σχεδιαστεί για το νησί.

Τα συχνά φαινόμενα των διακοπών υδροδότησης σχολίασαν με μελανά χρώματα και οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας Ανδρέας Γιαλόγλου και Παύλος Χρυσαφίδης αντίστοιχα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αζόλιμνος έκανε και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαρία Καζαντζάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Βακόνδιο, ένας συνδυασμός προβλημάτων έχει προκαλέσει την υφιστάμενη κατάσταση, κυρίως στο κέντρο της Ερμούπολης και όχι τόσο στα χωριά του νησιού.

Εξηγώντας ότι τα περισσότερα αποθέματα νερού εξαντλήθηκαν από την αρχή του καλοκαιριού λόγω της αυξημένης ζήτησης που υπήρξε, ο κ. Βακόνδιος υπενθύμισε τις ανεπανόρθωτες ζημιές που προκάλεσαν οι συχνές διακοπές ηλεκτροδότησης στην κεντρική λειτουργία του εργοστασίου αφαλάτωσης, τόνισε τη δυσκολία του υφιστάμενου δικτύου υδροδότησης με το συγκεκριμένο ανάγλυφο της περιοχής, και τέλος αποκάλυψε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο διαγωνισμός προμήθειας μεμβρανών, οι οποίες είναι άκρως απαραίτητες για τη λειτουργία της αφαλάτωσης.

Έτσι, πάρθηκαν κάποια ημίμετρα για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν όλες οι περιοχές, ωστόσο αυτά τα μέτρα σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τους πολίτες, επισκέπτες και επαγγελματίες, όταν κόβεται το νερό στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους συχνά και για πολλές ώρες.

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος, πλέον, της ΔΕΥΑΣ Δομένικος Σαγκινέτος αποκάλυψε ότι η διοίκηση σκέφτονταν να μισθώσει ακόμη και μία φορητή μονάδα αφαλάτωσης για να μπορέσει να συμβάλει στην μερική επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί μέχρι τώρα.