Άτυπα Θεοφάνια και στην Αζόλιμνο

Άτυπα Θεοφάνια και στην Αζόλιμνο
Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και στην Αζόλιμνο δια χειρών Μητροπολίτη Σύρου για τους χειμερινούς κολυμβητές

Με σχετικά καλό καιρό (συννεφιά και μέτριους ανέμους στην περιοχή) έκοψαν την πίτα τους οι χειμερινοί κολυμβητές στην Αζόλιμνο, διατηρώντας την παράδοση, ενώ ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β΄ (χειμερινός κολυμβητής και ο ίδιος) έριξε τον Σταυρό στη θάλασσα.

Σχετικά με προηγούμενα χρόνια, πολύ λιγότερος ο κόσμος που παρακολούθησε την τελετή και συμμετείχε στον εορτασμό της πίτας των χειμερινών κολυμβητών, οι οποίοι δεν αξιώθηκαν μέχρι σήμερα να συστήσουν σύλλογο, παρά το γεγονός ότι σε προηγούμενες παρόμοιες εκδηλώσεις οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα κακές, αλλά η παρουσία του κόσμου μεγαλύτερη.

Ο Μητροπολίτης έριξε τον Σταυρό στη θάλασσα από τη μικρή προβλήτα. Τον  ανέσυρε ο Νίκος Δεσύπρης, οποίος εργάζεται στο Νεώριο και έλαβε φυσικά τις ευλογίες και το δώρο από τον κ. Δωρόθεο Β΄..

Από κακή συνεννόηση η πίτα άργησε να φτάσει στην Αζόλιμνο και κόπηκε όταν ήδη ο Μητροπολίτης είχε αναχωρήσει, αφού πρώτα μοίρασε –όπως κάθε χρόνο άλλωστε- πετσέτες στους κολυμβητές και αναμνηστικά σε μεγάλους και μικρούς που βρέθηκαν στον χώρο της άτυπης κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.