Έξω φρενών ο πρόεδρος Ερασιτεχνών Αλιέων με τη Δημοτική Αρχή

Έξω φρενών ο πρόεδρος Ερασιτεχνών Αλιέων με τη Δημοτική Αρχή - Σύρος - Νίκος Γαβαλλάς: «Να παρακαλάνε να μην αρχίσω να βρίζω»

Νίκος Γαβαλλάς: «Να παρακαλάνε να μην αρχίσω να βρίζω»

 

Λαύρος κατά της Δημοτικής Αρχής ο πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Νίκος Γαβαλλάς, ο οποίος –εμμέσως πλην σαφώς- τους χαρακτηρίζει Δημοτική Αρχή του διχασμού, αφού με προκλητικές διαδικασίες δείχνουν ποιοι είναι οι ευνοούμενοί τους και ποιοι βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα. Σε κατηγορίες μάλιστα εναντίον του ότι βρίζει, απαντά ευθέως «Να παρακαλάνε να μην αρχίσω να βρίζω».

του Γιάννη Ρουσσουνέλου

Αρχικά, αναφέρεται στους στόχους και τους σκοπούς του Συλλόγου, με γνώμονα αρχικά το καλό του νησιού και στη συνέχεια το καλό των μελών του, σε μια προσπάθεια «καλυτέρευσης ποιότητας ζωής του νησιού μας και των αλιευτικών σκαφών τα οποία ελλιμενίζονται στο αλιευτικό καταφύγιο στο Καρνάγιο».

Εκτεθειμένοι απέναντι στους «σκαφάτους» επισκέπτες

Κάνει γνωστό  ότι στο Καρνάγιο προσδένουν, εκτός των σκαφών των μελών του Συλλόγου, και άλλα μικρά και μεγαλύτερα σκάφη και μάλιστα επισκεπτών του νησιού που μένουν έκπληκτα όταν αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει μια κοινόχρηστη τουαλέτα ή ότι τα pillars τα οποία δίνουν νερό και ρεύμα υπολειτουργούν και τους «τρώνε» τα χρήματα των καρτών που τοποθετούν για παρεχόμενες υπηρεσίες.

«Έρχονται και μεγάλα και μικρά σκάφη, ακόμα και καταμαράν και οι επιβάτες μάς ζητούν πληροφορίες για τουαλέτες που δεν υπάρχουν. Ζητάνε να κάνουν ένα ντους, ιδιαίτερα οι κυρίες, αλλά είναι ανύπαρκτο. Τα έχουμε γνωστοποιήσει στο Λιμενικό Ταμείο, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε δει ανταπόκριση. Η απάντηση ήταν “Υπάρχουν κάτω στο λιμάνι τουαλέτες”, οπότε φαντάζεσθε, να στέλνουμε τον κόσμο από εδώ στο λιμάνι για τουαλέτα και για ντους!»

Σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες σε νερό και ρεύμα από τα εγκατεστημένα pillars ο κ. Γαβαλλάς δίνει μια ζοφερή εικόνα. «Άλλες φορές δεν λειτουργούν καθόλου ή υπολειτουργούν και βάζουν κάρτες και τους τις “τρώνε”. Δεν υπάρχει καμία μέριμνα όσον αφορά το νερό, το ρεύμα. Υπάρχει υπεύθυνος από το Λιμενικό Ταμείο, αλλά απ’ όσο γνωρίζουμε και μας ενημέρωσε και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου τα ανταλλακτικά είναι δυσεύρετα ή δεν βρίσκονται. Μας είπε ότι τα έχουν στείλει στην Αθήνα, γιατί βρέθηκε κάποιος τρόπος να επισκευαστούνε, ώστε μέσα στον Αύγουστο να βελτιωθεί η κατάσταση».

Οι ευνοούμενοι και οι… άλλοι

Η ερώτηση περιστρέφεται στις σχέσεις του Συλλόγου με τον Δήμο. Χωρίς περιστροφές ο κ. Γαβαλλάς θα απαντήσει πως «δεν είναι και τόσο καλές», προσθέτοντας πως εκείνο το οποίο έχει υποπέσει στην αντίληψή του είναι ότι ο Δήμος «…κοιτάζει να βοηθήσει και να προβληθεί με άλλα μέσα».

Εξηγώντας τι σημαίνει «άλλα μέσα» θα πει πως ο Δήμος βοηθάει παντοιοτρόπως και απροκάλυπτα Συλλόγους οι οποίοι είναι μικρότεροι από τον δικό τους. «Θα αναφέρω συγκεκριμένα τον παράλληλο με τον δικό μας Σύλλογο της Φάμπρικας. Αριθμούν γύρω στα 30 ή 40 άτομα, ενώ ο δικός μας αριθμεί 200 εγγεγραμμένα μέλη ταμιακώς εντάξει. Όταν κάναμε εκδήλωση στον εορτασμό των Αγίων Αποστόλων στο εκκλησάκι στον Άγιο Δημήτριο, ο Δήμος και το Λιμενικό Ταμείο, απλά μας έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια. Ο μόνος που μας τίμησε με την  παρουσία του, και τον ευχαριστούμε,  ήταν ο κύριος Λιμενάρχης. Αντιθέτως, όταν έκανε ο Σύλλογος της Φάμπρικας μια εκδήλωση για τα παιδιά με διαγωνισμό ψαρέματος, πάρα πολύ ωραίος και τον επικροτούμε και τον χειροκροτούμε, ο Δήμος διέθεσε ένα μη ευκαταφρόνητο ποσό να πάρει 150 καπελάκια, μια πολύ καλή κίνηση, αλλά και ταπεινωτική για τον δικό μας Σύλλογο που αριθμεί 200 εγγεγραμμένα μέλη».

Γυρίζει την πλάτη ο Δήμαρχος

Ρωτάμε αν η άνιση αυτή μεταχείριση έδωσε το έναυσμα να κάνει ο Σύλλογος παράπονα στον Δήμο. «Δεν έχουμε κάνει παράπονα, γιατί και παράπονα που κάνουμε βλέπουμε ότι πέφτουνε σε άβυσσο», απαντά και συνεχίζει: «Έχουμε ζητήσει, και εγώ προσωπικά, συνάντηση με τον Δήμαρχο, αλλά δυστυχώς και πάλι ο κύριος Δήμαρχος επικαλείται φόρτο εργασίας και αποφεύγει να μας δεχτεί».

«Αν θα βρίσω, θα βρίσω πολύ άσχημα»

Στο σημείο αυτό ο κ. Γαβαλλάς κάνει γνωστό ότι «μέσα από τον Δήμο και το Λιμενικό Ταμείο» τέθηκε το ρώτημα σε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου «Τι με εξέλεξαν εμένα πρόεδρο που βρίζω. Δεν ξέρω πώς εννοούν το βρίσιμο, γιατί μέχρι τώρα δεν έχω βρίσει. Αν θα βρίσω, θα βρίσω πολύ άσχημα και δεν φοβάμαι κανέναν, γιατί είμαι 65 χρονών και δε με βάζουνε στη φυλακή. Να παρακαλάνε να μην αρχίσω να βρίζω. Αν με το να απαιτώ τα δικαιώματά μας ως Σύλλογος, τη στιγμή που πληρώνουμε ανταποδοτικά τέλη, αλλά δεν έχουμε καμία ανταπόδοση από πλευράς Δήμου και Λιμενικού Ταμείου, αυτό το θεωρεί κάποιος βρισιά, τότε ας πάνε να μάθουνε ελληνικά και να κατανοήσουν την ελληνική γλώσσα», είπε καταλήγοντας ο κ. Γαβαλλάς προκαλώντας τα χειροκροτήματα παριστάμενων συμβούλων του διοικητικού συμβουλίου, οι οποίοι παρακολουθούσαν τη συνέντευξη στον ΛΟΓΟ.