Απειλή για μπλόκο του λιμανιού το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Κατάληψη και στο Δημαρχείο από τους εργαζόμενους του Νεωρίου
Του Θεοδόση Δανάμπαση

Συνέχεια στις δυναμικές τους κινητοποιήσεις κάνουν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στο Νεώριο, καθώς, μετά το Αεροδρόμιο (χτες), σήμερα το πρωί προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη και του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Συγκεκριμένα, νωρίς το πρωί, ύστερα από απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, πάνω από 100 άτομα παρουσιάστηκαν στο Δημαρχείο για να κάνουν μια ειρηνική κατάληψη του χώρου, ενημερώνοντας παράλληλα και τους υπαλλήλους να αποχωρήσουν από τις θέσεις εργασίας τους.

https://www.facebook.com/logotypos/videos/1861995290717297/

https://www.facebook.com/logotypos/videos/1861992367384256/

Συνομιλώντας ακόμα μια φορά με στελέχη της Δημοτικής Αρχής και συγκεκριμένα με τον δήμαρχο Γιώργο Μαραγκό, του διεμήνυσαν ότι είναι αποφασισμένοι να μπλοκάρουν τα καράβια που θα έρθουν κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, και να προκαλέσουν τυχόν τριγμούς στις 3 αθλητικές διοργανώσεις που έπονται στο νησί, ενώ αναζητούν πόρους έτσι ώστε να ανέβουν στην Αθήνα περί τους 100 εργαζόμενοι για να διαδηλώσουν στους δρόμους της πρωτεύουσας αλλά και στα αρμόδια υπουργεία.

Ο κ. Μαραγκός προσπάθησε να τους μεταπείσει να μην προκαλέσουν κάποια αναταραχή στην περίοδο του Αγίου Πνεύματος και βεβαίως στις 3 αθλητικές διοργανώσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος για μέσα στο καλοκαίρι, ισχυριζόμενος ότι μια τέτοια κίνηση θα πλήξει το τουριστικό προϊόν του νησιού, την οικονομία και το προφίλ του Δήμου, και αντιπρότεινε να ανέβει μια μικρή αντιπροσωπεία στην Αθήνα, με αυτόν παρόντα, τον περιφερειάρχη, μικρή ομάδα εργαζομένων και τους βουλευτές των Κυκλάδων, έτσι ώστε να ενημερώσουν από κοντά τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

https://www.facebook.com/logotypos/videos/1861998804050279/