Η αγάπη στους γέροντες είναι εδώ

Η αγάπη στους γέροντες είναι εδώ - Σύρος - Ερμούπολη - Κεραμιώτης -Οδοιπορικό αγάπης στα Ιδρύματα…
Οδοιπορικό αγάπης στα Ιδρύματα…
 
 
 
 
 
 
σχολιάζει η Λίτσα Χαραλάμπους
 
 
 
ΟΙ_δυο επίσκοποι της Σύρου, Δωρόθεος Β΄ και κ. Πέτρος Στεφάνου (ορθόδοξος και καθολικός)- όπως συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια - πραγματοποίησαν τρίωρη περιοδεία στους τρεις οίκους ευγηρίας του νησιού και το νοσοκομείο. 
 
 
ΤΟ_Ησυχαστήριο Παναγίας της Ελπίδας διακρίνεται για την ποιοτική παροχή υπηρεσιών και την αυστηρή επιλογή ατόμων
 
 
Το_Γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα, ξακουστό για την στοργή του προς τους γέροντες . Εκεί συναντά κανείς γνώριμες φυσιογνωμίες τροφίμων και ένα χαμόγελο "ανοιχτή καρδιά" !
 
 
ΤΑ_ακραία καιρικά φαινόμενα - αυτά που άλλους συλλόγους εμπόδισαν να βγουν να πουν τα Κάλαντα- δεν στάθηκαν ικανά να ματαιώσουν το πατροπαράδοτο έθιμο του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου παραμονή Πρωτοχρονιάς. Παιδιά, δάσκαλοι και μέλη του δ.σ. φόρεσαν τα γιορτινά τους και μοίρασαν χαρά και χαμόγελα παντού σε στιγμές που καμία πένα δεν μπορεί να περιγράψει. Κυρίως όσον αφορά το βλέμμα των τροφίμων και αρρώστων!  
 
 
ΠΏΣ _να μεταφέρει κανείς τη στοργική ατμόσφαιρα στο πιο αλληλέγγυο ίδρυμα του νησιού μας. Το Γηροκομείο του Αγίου Ιωάννη στα Τάλαντα.  Ένα γηροκομείο με την πλήρη έννοια των λέξεων "φιλαλληλία" "φιλευσπλαχνία" "φιλανθρωπία".

 
Ένα_ γηροκομείο που συντηρείται από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, φιλοξενώντας άτομα κατάκοιτα χωρίς περιορισμούς. Είναι αυτό που αντιμετωπίζει τα πιο τραγικά- βαριά περιστατικά όλης της Σύρου χωρίς διακρίσεις πέρα από το γεγονός ότι ο ίδιος ο Μητροπολίτης με προσωπική στήριξη έχει δώσει στέγη σε αρκετά άτομα.
 
 
 
 
 
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ευγνωμοσύνη, στοργή, χαρά ελπίδα από το ΛΕΣ προς το ΛΕΣ …
 
 
 
 
 
 
 
κ. Κεραμιώτη σας ευχαριστούμε!
 
 
 
 
 
ΣΤΟ πλατύ χαμόγελο που συναντά κανείς στο Γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα τα μάλλα έχει συμβάλλει η ακάματη παρουσία του προέδρου του Ευάγγελου Κεραμιώτη. Αν ο κ. Κεραμιώτης προσέφερε τον εαυτό του στην παροχή υπηρεσιών στους γέροντες όταν ήταν εν ενεργεία γιατρός γίνεται αντιληπτό τι προσφέρει σήμερα ως συνταξιούχος (έκανε και ανακαίνιση χώρων του κτηρίου) αφού η αγάπη  και η αφοσίωσή του στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας είναι τοις πάσι γνωστή και επαινετέα.  Δεν είναι τυχαίο που τρόφιμοι και προσωπικό τον λατρεύουν αλλά και η κοινωνία της Σύρου πραγματικά του οφείλει ένα "ευχαριστώ" για την ανιδιοτελή του προσφορά.
 
Χρήσιμη σε ότι αναλαμβάνει
 
 
 
 
 
ΠΟΛΥΤΙΜΗ συνεργάτης του κ. Κεραμιώτη και η αντιπρόεδρος Μαρία Καλλιβρούση γνωστή και εκείνη για την αποτελεσματική της συνεργασία όπου μαζί με το προεδρείο έχουν συμβάλλει στη μείξη ενός τέτοιου υλικού ώστε να φαίνεται η επιτυχημένη έκβαση σε αυτό το δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει.