Η αποχώρηση της κας Παπαγούνα έφερε νέο ΔΣ (Video)

Η αποχώρηση της κας Παπαγούνα έφερε νέο ΔΣ - Σύρος - Ερμούπολη - Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Ενορίας Κοιμήσεως

Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Ενορίας Κοιμήσεως

 
Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου διενέργησε πριν μερικές μέρες η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Ενορίας Κοιμήσεως, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Παλλάδιον».
 
του Γιώργου Αλβέρτη
 
Το Σωματείο, όπως τόνισε η απελθούσα πρόεδρος Ειρήνη Παπαγούνα, από την ίδρυσή του 1949 (από την αείμνηστη Βιργινία Κατσιμαντή) λειτουργεί αδιαλείπτως επιτελώντας φιλανθρωπικές δράσεις, οι οποίες είναι γνωστές πλέον στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας της Σύρου καθώς επεκτείνονται και σε πρόσωπα που ανήκουν και σε άλλες ενορίες, εκτός της Κοιμήσεως, τα οποία χρήζουν βοηθείας.
 
Ακολούθως, η γραμματέας, κα Άννα Γκιούλη – Κουκή, προέβη σε ένα σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων της παρελθούσης χρονιάς, ενώ η ταμίας, κα Κατερίνα Καλογεράκη – Ρούσσου, ενημέρωσε τους παρισταμένους για την οικονομική κατάσταση του Συλλόγου.
 
Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα  έλαβε χώρα η βράβευση πέντε αποχωρησάντων από το Διοικητικό Συμβούλιο μελών και στη συνέχεια, λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή νέου Δ.Σ. και  Εξελεγκτικής Επιτροπής για την τριετία 2017-2010, η κα Παπαγούνα αισθάνθηκε την ανάγκη να αιτιολογήσει τους λόγους που την ώθησαν στο να μη θέσει εκ νέου υποψηφιότητα:
 
 «Προσωπικοί λόγοι, αλλά και λόγοι υγείας, με αναγκάζουν να αποχωρήσω από το Σωματείο μας, το οποίο αγάπησα πολύ και υπηρέτησα επί 24 συνολικά χρόνια, εκ των οποίων τα εννέα τελευταία ως Πρόεδρός του. Προσπάθησα να αναβαθμίσω τις δράσεις και να πιάσω ορισμένους στόχους για το καλό πάντα της Φ.Α.Κ.Ε.Κ. Είχα ένα φωτεινό παράδειγμα βλέπετε! Τις αείμνηστες και εξαίρετες προέδρους Βιργινία Κατσιμαντή και Μαρία Καλογεράκη που υπεραγαπούσα! Σας ευχαριστώ όλες και αποχωρώ με μεγάλη συγκίνηση και με τη διαβεβαίωση ότι θα θυμάμαι τις δράσεις που αναπτύξαμε, με συνεργασίες σύμπνοιας – συλλογικότητας και αγάπης.
 
Αποχωρώ, όμως, και με την πικρία εντάσεων και διαφωνιών που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με ήπιες συμπεριφορές και ειλικρινή διάλογο. Παρ’ όλα αυτά, σας ευχαριστώ όλες και σας αγαπώ πολύ. Μαζί πορευτήκαμε για ένα λειτούργημα, αυτό της Φιλανθρωπίας. Μην ξεχνάτε ότι θα βρίσκομαι στο πλευρό του νέου Δ.Σ, εάν θεωρηθεί ότι η βοήθειά μου θα είναι χρήσιμη, στην προώθηση κάποιων θεμάτων» κατέληξε.
 
Η σύνθεση του  νέου Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία θα μετουσιωθεί σε Σώμα, έχει ως εξής: Βαμβακούρη Αικατερίνη, Βερυκκόκου Γεωργία, Δεναξά Ιωάννα, Ιατροπούλου Σοφία, Καβαλλάρη Μαρία, Καλογεράκη Αικατερίνη, Λεμποτέση Ελένη, Λυγνού Σούλα, Μπούμπα Μαρία, Νομικού Ελευθερία.