Καταγγέλλει την ασυδοσία και ζητά παρέμβαση της Αστυνομίας

Καταγγέλλει την ασυδοσία  και ζητά παρέμβαση της Αστυνομίας - Σύρος - Ερμούπολη - Γιώργος Δρόσος (Οδηγός mini bus)

Γιώργος Δρόσος (Οδηγός mini bus)

 
Σε δημόσια καταγγελία της κατάστασης που επικρατεί στους δρόμους του Βροντάδου από τα δεκάδες άναρχα σταθμευμένα οχήματα, προχωρά ο οδηγός mini bus Γιώργος Δρόσος  καθώς, όπως τονίζει στον «Λ», αν και πολλάκις απευθύνθηκε στην Αστυνομία  για την εξεύρεση μιας λύσης, η απάντηση ήταν πάντα στερεότυπη: «Δεν διαθέτουμε ικανό αριθμό προσωπικού για τη διενέργεια ελέγχων».
 
του Γιώργου Αλβέρτη
Ακολουθήσαμε τον κ. Δρόσο σε ένα πλήρες δρομολόγιο. Επιβιβαστήκαμε στη στάση έμπροσθεν της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με κατεύθυνση το Δήλι, την Δόξα, το Βροντάδο και επιστροφή. Η διαδρομή έχει καταγραφεί και σε βίντεο και εκεί μπορεί να διαπιστώσει κανείς ιδίοις όμμασι τα πάμπολλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί σε κεντρικά σημεία της πόλης.
 
Όπως τονίζει ο κ. Δρόσος, είναι συγκεκριμένα τα άτομα που δημιουργούν τα όποια προβλήματα, σημειώνοντας ότι στα καθημερινά δρομολόγια διαπιστώνει ότι πάντα τα ίδια σταθμευμένα οχήματα παρακωλύουν την απρόσκοπτη διέλευση των οδηγών.
 
Αναφέρει, μάλιστα, περιστατικό όπου, ενώ με ευγενικό τρόπο παρακάλεσε ιδιοκτήτη αυτοκινήτου να μη το παρκάρει σε συγκεκριμένο σημείο γιατί εμποδίζει, ο εν λόγω κύριος τον έλουσε με πληθώρα υβριστικών χαρακτηρισμών: «Την περασμένη Παρασκευή, πίσω από τους Φρερ, ζήτησα από κάποιον να πάρει τον αυτοκίνητό του και μου την είπε κιόλας. Του το ζήτησα με ωραίο τρόπο και με έβρισε. Δεν μπορώ πραγματικά να πω τι μου είπε».
 
Στην οδό Αθανασίου Διάκου, όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα, το mini bus μετά βίας διερχόταν ανάμεσα στα σταθμευμένα οχήματα, ενώ στις στροφές και ειδικά στο σημείο που βρίσκεται η στάση Βικτώρια κυριολεκτικά η μια λαμαρίνα έγλυφε την άλλη.
 
Ο κ. Δρόσος τονίζει ότι το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος, σε τέτοιες συνθήκες, είναι υπαρκτό ανά πάσα στιγμή, διευκρινίζοντας ότι μια ξαφνική μετατόπιση του κέντρου βάρους λόγω μετακίνησης επιβατών που ετοιμάζονται να αποβιβαστούν μπορεί να δώσει τέτοια κλίση στο λεωφοριάκι, ώστε να ακουμπήσει πάνω στα παρανόμως σταθμευμένα οχήματα, προκαλώντας ζημιές.  
 
Αναφέρει και περίπτωση όπου, για διάστημα πλέον της μιάμισης ώρας, καθυστέρησε το δρομολόγιο επειδή ένα όχημα εμπόδιζε τη διέλευση του mini bus, υπογραμμίζοντας ότι οι αστυνομικοί που κλήθηκαν - αδυνατώντας να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη -  αναγκάστηκαν με τη βοήθεια του ιδίου να το σηκώσουν στα χέρια και να το βάλουν στην άκρη. 
 
Οι καθυστερήσεις συχνές και όπως λέει πολλές εξ’ αυτών υπερβαίνουν το 20λεπτο, δημιουργώντας προβλήματα τόσο στη σταθερή ροή των δρομολογίων όσο και στα ωράρια των οδηγών, οι οποίοι αναγκάζονται να αναπληρώνουν τον χαμένο χρόνο αργότερα.
 
Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής διαπιστώσαμε ότι σε πολλά σημεία κεντρικών οδών -  ακόμη και σε στάσεις - βρισκόταν παράνομα σταθμευμένα οχήματα, ότι από πεζοδρόμους πλησίον στάσης στην Λαλακιά ξεπεταγόντουσαν με ταχύτητα μηχανάκια, εγκυμονώντας κινδύνους για την ασφάλεια επιβατών και διερχομένων, ενώ η κατάσταση στις στροφές της οδού Αθανασίου Διάκου ήταν απλά τραγική.
 
Ο κ. Δρόσος μας υπεδείκνυε λεπτό προς λεπτό τα σημεία που εκείνος και οι συνάδελφοί  αντιμετωπίζουν προβλήματα, ζητώντας με τη δημοσιοποίηση του προβλήματος να υπάρξει ευαισθητοποίηση των αρμοδίων  ώστε  να δώσουν λύσεις, προτού συμβεί κάποιο σοβαρό τροχαίο ατύχημα: «Δεν μπορούμε να κάνουμε εκκλησία το θέμα. Απλά ζητάμε να τηρηθεί μια στοιχειώδης νομιμότητα προκειμένου κι εμείς να μπορούμε να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας. Η μόνη απάντηση που παίρνουμε από την Αστυνομία είναι δεν έχω κόσμο ή δεν έχω οδηγό για να στείλω περιπολικό. Και ρωτάω, να πάω εγώ να τους κάνω τον οδηγό αφιλοκερδώς; Έχω το δικαίωμα;», τόνισε εμφανώς αγανακτισμένος.