Καταλογίζει στον Δήμο ανοργανωσιά και εμπαιγμό του κλάδου

Καταλογίζει στον Δήμο ανοργανωσιά και εμπαιγμό του κλάδου - Σύρος - Ερμούπολη - Κάρολος Βουτσίνος, Πρόεδρος Σωματείου ταξί «Άγιος Χριστόφορος»

Κάρολος Βουτσίνος, Πρόεδρος Σωματείου ταξί «Άγιος Χριστόφορος»

 
Για ανοργανωσιά και εμπαιγμό του κλάδου των ταξιτζήδων από την Δημοτική Αρχή, κατά τη διάρκεια των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων, κάνει λόγο, με δηλώσεις του στο «Λ», ο πρόεδρος του Σωματείου Ταξί «Άγιος Χριστόφορος» Κάρολος Βουτσίνος, καταγγέλλοντας παράλληλα το γεγονός ότι, ενώ από τον περασμένο Δεκέμβρη έχουν στείλει στο Δήμο έγγραφο υπογεγραμμένο από 49 άτομα,  με αίτημα να κληθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο σε μια συζήτηση με θέμα τα προβλήματα της προσωρινής  πιάτσας, μέχρις στιγμής δεν έχουν λάβει καμία απάντηση.
 
του Γιώργου Αλβέρτη
 
Συγκεκριμένα: «Μας είχαν στείλει ένα χαρτί, υπογεγραμμένο από τον κ. Καρακατσάνη, στο οποίο έλεγαν ότι στις 25 Φεβρουαρίου που θα γίνονταν το Καρναβάλι στην Άνω Σύρο, τα ταξί θα πήγαιναν μέχρι το γήπεδο της  Άνω Σύρου.  Εμείς αυτό το αποδεχτήκαμε διότι από κει και πάνω όντως υπήρχε πρόβλημα», τονίζει ο κ. Βουτσίνος.  Σ’ αυτό υπογραμμιζόταν, επίσης, ότι την ημέρα διεξαγωγής του Καρναβαλιού στην Ερμούπολη, τα ταξί θα έπρεπε να αποχωρήσουν από την πλατεία της Σύρου, καθώς το κέντρο της πόλης θα έκλεινε στις 15:00, από το ύψος της Πυροσβεστικής.
 
 
Μπάχαλο η οργάνωση στο Καρναβάλι
 
«Αρχικά μας υπέδειξαν το πρώτο ταξί να βρίσκεται στο ύψος του Καζίνο και να εισερχόμαστε στην οδό Σταματίου Πρωίου από την οδό Κέας. Τους απάντησα ότι ο χώρος που επέλεξαν δεν είναι σωστός γιατί κανείς δεν θα το γνωρίζει αυτό, ξεκαθαρίζοντας εξαρχής ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να απομακρυνθούν όλα τα παρκαρισμένα οχήματα από το συγκεκριμένο σημείο. Με διαβεβαίωσαν ότι θα βγάλουν ενημερώσεις και χαρτιά για να ενημερώσουν τον κόσμο. “Μη σε νοιάζει, όλα θα τα τακτοποιήσουμε”, μου απάντησαν. Παρόλα αυτά, τους επεσήμανα ότι το σημείο δεν εξυπηρετεί καθώς, εφόσον  όλο το κέντρο θα είχε κλείσει  από την Πυροσβεστική, τα ταξί δεν θα είχαν με κανένα τρόπο πρόσβαση στην οδό Κέας για να εισέλθουν στην προσωρινή πιάτσα. Κάθε λογικός άνθρωπος, αν σκεφτεί λίγο, καταλαβαίνει ότι  δεν μπορεί να υπάρξει πρόσβαση. Επικοινώνησα, λοιπόν, με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Σταύρο Γουσγουνέλη  και, αφού του επεσήμανα ότι το έγγραφο που έχω στα χέρια μου  θα έπρεπε να φέρει την δική του υπογραφή και όχι του κ. Καρακατσάνη, του ξεκαθάρισα ότι τη συγκεκριμένη πιάτσα δεν την δέχομαι και κατά συνέπεια τα ταξί θα σταθμεύσουν όπου βρουν, εκτός και αν έχουν κάτι άλλο να τους προτείνουν».
 
Εμφανώς εξοργισμένος, ο κ. Βουτσίνος λέει ότι ανήμερα του Καρναβαλιού της Ερμούπολης, και συγκεκριμένα  στις 02:00 το μεσημέρι, επικοινώνησε τηλεφωνικά  με συνάδελφό του για να λάβει γνώση κατά πόσον η οδός Σταματίου Πρωίου έχει αδειάσει από οχήματα: “Τώρα πέρασα από κει και όλα τα αυτοκίνητα είναι εκεί. Ούτε χαρτιά έχουν βάλει, ούτε κώνους”, μου απάντησε. Με λίγα λόγια δεν κάνανε  τίποτα».
 
Σε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία του με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σταύρο Γουσγουνέλη, εκείνος εμφανίστηκε έκπληκτος για το γεγονός: “Σίγουρα δεν έχουν κάνει τίποτα;”, είπε, παραπέμποντάς με στην αντιδήμαρχο Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο γραφείο του. Της τόνισα λοιπόν ότι εμείς είμαστε καλοπροαίρετοι στο να κάνουν εκδηλώσεις , καρναβάλια και ότι θέλουν, υπό την προϋπόθεση να μην θίγουν κάποια άλλα επαγγέλματα.
 
Στην έκπληξή της για τα λεγόμενά μου, της απάντησα ότι υπήρχε διαβεβαίωση εκ μέρους του Δήμου ότι η Σταματίου Πρωίου θα είχε αδειάσει και τελικά δεν έγινε απολύτως τίποτα. Στην ένστασή της για το γεγονός ότι ο τομέας αυτός δεν ανήκει στην δική της αρμοδιότητα, τής τόνισα  ότι ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού - υπό την αιγίδα της οποίας τελέστηκε το καρναβάλι -  όφειλε να ελέγξει αν είχε διευθετηθεί το θέμα, υπογραμμίζοντάς της ότι όλα τα κάνουν στο πόδι: “Τίποτα δεν μελετάτε, τίποτα δεν γίνεται σωστό”, της είπα χαρακτηριστικά».
 
Απόρροια του γεγονότος ότι η Σταματίου Πρωίου  δεν άδειασε ήταν όλα τα ταξί να συρρεύσουν στο «Ηρώον», στου Μαρινόπουλου και τους γύρω δρόμους: «Αφού ξεκίνησε το Καρναβάλι, είπα στους συναδέλφους μου, όταν οι ομάδες περάσουν το σημείο που βρίσκεται η είσοδος της κεντρικής αγοράς, να μεταβούν στον χώρο προσωρινής στάθμευσης «Kiss and ride» που έχει δημιουργήσει το Λιμενικό Ταμείο, στην είσοδο των στεγάστρων επιβίβασης στην παραλία. Βέβαια δυο – τρεις συνάδελφοι  δεν πειθάρχησαν σε αυτό και παρκάρισαν μπροστά στους κάδους,  απέναντι από το βιβλιοπωλείο «Ροδιά». Οπότε έδωσα εντολή και στους άλλους να πάνε εκεί και να μπουν στη σειρά, λειτουργώντας κατά βούληση, προκειμένου να βρεθούν κοντά στον κόσμο που τους χρειαζόταν».
 
Αδιαφορία του Δήμου για την προσωρινή πιάτσα των ταξί
 
Εκτός των ανωτέρω, ο κ. Βουτσίνος καταγγέλλει ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο έχουν στείλει στο Δήμο χαρτί με 49 υπογραφές προκειμένου να κληθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσουν το θέμα της προσωρινής πιάτσας: «Εμείς κάνουμε και τις προτάσεις μας μέσα σε αυτό. Αν μας απαντήσατε εσείς  που δεν κάνατε τίποτα, άλλο τόσο μας απάντησαν και αυτοί» υπογραμμίζει, σπεύδοντας να προσθέσει: «Εμείς έχουμε όμως θέμα με την προσωρινή πιάτσα. Μας έγραψε πριν κάποιο διάστημα η Αστυνομία. Με αφορμή αυτό το γεγονός, είχα πάει τότε στον Δήμαρχο, υπογραμμίζοντάς του ότι πρέπει να φύγουμε από την πλατεία Μιαούλη γιατί μας γράφουν συνεχώς για επιτόπιες αναστροφές. Και τι γυρνάει και μου λέει ο Δήμαρχος; “Να βάζετε από ένα ευρώ όλοι για να τις πληρώνετε”. Είναι απάντηση Δημάρχου αυτή;. Εμείς, λοιπόν, έχουμε στείλει αυτό το χαρτί και περιμένουμε να μας καλέσουνε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πριν 20 μέρες περίπου, μίλησα με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Γιώργο Δούναβη και μου είπε ότι περιμένει απάντηση από τις Τεχνικές Υπηρεσίες. Από τότε δεν είχα ούτε καν τηλεφωνική ενημέρωση».
 
Όσον αφορά, τέλος, την κατασκευή της νέας πιάτσας στην παραλία, ευελπιστεί ότι μετά τις 17 του Μάρτη -  όπως τους έχουν διαβεβαιώσει - θα ξεκινήσουν οι εργασίες στην παραλιακή οδό (από Eurobank έως στάση mini bus): «Εκεί έχουμε μείνει, με την προϋπόθεση ότι θα γίνουν τα σχέδια, θα σταλούνε επάνω, θα εγκριθούνε και μετά θα γίνει η τροποποίηση του χώρου».