Πρωτοστατεί στο κοινωνικό έργο και το 2017

Κοπή πίτας Συλλόγου Πελοποννησίων
του Θεοδόση Δανάμπαση

Αποδεικνύοντας ότι είναι ένας από τους πρωτοπόρους συλλόγους που ενδιαφέρονται για το κοινωνικό σύνολο, ο Σύλλογος Πελοποννησίων Σύρου προσέφερε και πάλι χρηματικά ποσά στον Σύλλογο Κατ' Οίκον Νοσηλείας (200 ευρώ) και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών (100 ευρώ), στο πλαίσιο της κοπής της αγιοβασιλιάτικης της πίτας του.

Με οικοδεσπότη τον πρόεδρο Γιάννη Καλοφωλιά και σύσσωμο το ΔΣ, ο Σύλλογος του Μωριά παρουσίασε τον απολογισμό των δράσεων του για το 2016 και αναφέρθηκε στις προγραμματισμένες δράσεις που αφορούν στο 2017.

Για το 2016, ξεχώρισε η συνδιοργάνωση του Τηλεμαραθωνίου για τα θύματα της Ειδομένης και η βοήθεια σε τρόφιμα και φάρμακα που στάλθηκαν από τη Σύρο, η σύσταση της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου, η συμμετοχή στη συνδιοργάνωση για τη Γιορτή του Πατέρα, η παράθεση γεύματος στη Στέγη Ανηλίκων και η συμμετοχή στις εκδηλώσεις στο Σπίτι του Άη Βασίλη.

Για το 2017, οι κυριότερες δράσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι η χοροεσπερίδα του Συλλόγου που θα γίνει στις 21 Ιανουαρίου, ο εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη στην Ποσειδωνία στις 5 Φεβρουαρίου, η οργάνωση για το Αντάμωμα Συλλόγων Πελοποννησίων που θα γίνει στη Σύρο το διήμερο 20-21 Μαΐου, η συμμετοχή - όπως και πέρσι - στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, καθαρίζοντας την παραλία Βούλγαρη και τέλος η συμμετοχή μέσα στο καλοκαίρι σε μια βραδιά με παραδοσιακούς χορούς που θα γίνει στην πλατεία Μιαούλη.

Φέτος, τιμήθηκε με ένα χρηματικό ποσό η σπουδάστρια Φραγκίσκη Βασιλικού για την εισαγωγή της στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού - Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, δώρο το οποίο παρέλαβε ο πατέρας της Νίκος Βασιλικός, ευχόμενος καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά των μελών.

Μετά την ευλογία και την κοπή της πίτας από τον εφημέριο του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννη π. Χριστοφόρο Παπανακολάου και τον π. Αντώνιο Βουτσίνο, οι οποίοι και οι δύο μετέφεραν τις ευχές των Σεβασμιωτάτων, ακολούθησε τσιπουράκι και εκλεκτοί μεζέδες για όλους του παριστάμενους, μεταξύ των οποίων ήταν η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαίς Μενδρινού και εκπρόσωποι άλλων συλλόγων.