Πόλος έλξης το τράβηγμα της πεζότρατας στις Αγκαθωπές (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολιτιστικός Σύλλογος Ποσειδωνίας
του Θεοδόση Δανάμπαση

Πόλος έλξης εκατοντάδων επισκεπτών έγινε σήμερα το βράδυ το τράβηγμα της πεζότρατας, ένα έθιμο που αναβίωσε για 17η φορά στην παραλία των Αγκαθωπών.

Λίγο μετά τις 9.00, η πεζότρατα έφερε τις βόλτες της και αμέσως δεκάδες μικροί και μεγάλοι παρέσυραν μια καλή ψαριά από σαρδέλες, για τις οποίες έγινε πανζουρλισμός για το ποιος θα τις πρωτοπιάσει, όταν το δίχτυ έφτασε στην ακτή.

Ωστόσο, πριν από την αναβίωση του εθίμου, σύσσωμο το ΔΣ του Συλλόγου με επικεφαλής τον πρόεδρο Δημήτρη Νταλαχάνη που ήταν παρών σε όλα τα πόστα, φρόντισε για μια μοναδική νησιώτικη βραδιά, με κύριο συστατικό τις ψημένες σαρδέλες στα κάρβουνα, το κρασί και το ούζο.

Πρώτοι, πάντως, έσυραν τον χορό τα μέλη του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου "Η Σοφία της Παράδοσης", ενώ αργότερα ανέλαβε να ξεσηκώσει τον κόσμο η ζωντανή ορχήστρα του Χρήστου Φιοράντη, σε μια εκδήλωση στην οποία - προς τιμή του - ο νυν πρόεδρος Δημήτρης Νταλαχάνης δεν λησμόνησε να κάνει ειδική αναφορά στον προκάτοχό του Μάρκο Ρούσσο για όλα όσα έχει προσφέρει στον Σύλλογο και στην Ποσειδωνία μέχρι τώρα.