Συμμάζεψε τα ασυμμάζευτα ο Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων

Συμμάζεψε τα ασυμμάζευτα  ο Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων

Σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου καθαρίζουν τον βυθό στο Καρνάγιο 

 

Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Σύρου και Ναυτικός Όμιλος Σύρου ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να καθαριστεί  τμηματικά ο βυθός στο Καρνάγιο.

Το εγχείρημα κάθε άλλο παρά εύκολο είναι αφού ο βυθός έχει κακοποιηθεί βάναυσα από τον ανθρώπινο παράγοντα, μιας και εδώ ο σεβασμός στο περιβάλλον δεν έχει βρει τη δέουσα ανταπόκριση.

Όπως μας δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Νίκος Γαβαλλάς, η προσπάθεια που ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι, θα συνεχιστεί και την επόμενη Κυριακή «Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, με τη συνεργασία του Ναυτικού Ομίλου», και πάντα με εθελοντική εργασία από ανθρώπους που έχουν ευαισθησία προς το περιβάλλον.

Οκτώ δύτες ξεκίνησαν την επιχείρηση λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και ανέσυραν από τον βυθό ό,τι άχρηστο αντικείμενο είχε πεταχτεί, στοιβάχτηκε στην προκυμαία και στη συνέχεια φορτώθηκε σε φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο διέθεσε για τον σκοπό αυτό ο Δήμος.

«Μαζέψαμε λάστιχα, μπαταρίες, μέχρι σκελετούς ποδηλάτων και ένα τεράστιο ανόδιο πλοίου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβαλάς, με την από μέρους του επισήμανση ότι οι εθελοντές προσπαθούν να κάνουν «μια Σύρα καλύτερη για όλους μας, σε ένα καθαρό περιβάλλον και για να αλιεύματα και για όλο τον κόσμο».

Καυτηρίασε τον φαρισαϊσμό ορισμένων, οι οποίοι αδιαφορούν για το περιβάλλον «και είναι μόνο για οθόνες», αφού ακόμη και ο βυθός βρίθει σκουπιδιών που τον μολύνουν, με τις όποιες επιπτώσεις για τον άνθρωπο και τα θαλάσσια είδη.