Χαμόγελα κι ελπίδα για το 2018 (BINTEO)

Ειδική εκδήλωση για τα παιδιά των εργαζομένων του Νεωρίου
του Θεοδόση Δανάμπαση

Με μια σεμνή και λιτή τελετή που οργάνωσαν και πραγματοποίησαν από κοινού η Ιερά Μητρόπολη Σύρου και η προσωρινή διοίκηση του Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου, τα παιδιά των εργαζομένων του Νεωρίου βρήκαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ειδικά αφιερωμένη σε αυτά εορτή, ύστερα από πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β'.

Η εκδήλωση περιελάμβανε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα που απέδωσε η χορωδία του Αγίου Νικολάου, ενώ μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και ένα ποιοτικό ρεπερτόριο τραγουδιών από τον μαέστρο της χορωδίας Γιάννη Αργυρίου.

Τη σειρά πήρε ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του Εργοστασιακού Σωματείου Αντώνης Χατζαντώνης, ο οποίος φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τη συνεχή και έμπρακτη συμπαράστασή του στις οικογένειες των εργαζομένων του ναυπηγείου, υπογράμμισε πως αυτή η γιορτή για τα παιδιά τους είναι ξεχωριστή και ευχήθηκε - όπως όλος ο κόσμος - το 2018 το Νεώριο να λειτουργεί κανονικά και όλοι να έχουν την δουλειά τους.

Με στοργικά λόγια αγάπης και ελπίδας, ο κ. Δωρόθεος έδωσε στα μικρής ηλικίας παιδιά να καταλάβουν ότι αυτά αποτελούν το μέλλον του τόπου και ότι χρειάζεται σκληρός αγώνας από δω και πέρα για να πετύχουν τα όνειρά τους, υπενθυμίζοντας τους πως σε κάθε βήμα θα είναι κοντά τους οι γονείς τους και ο Ιερός Λόγος του Θεού.

Η τελετή, ωστόσο, δεν ολοκληρώθηκε αφού πρώτα ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα και, σε μια κίνηση αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους εδώ και καιρό εργαζομένους του Νεωρίου, δώρισε από ένα φάκελο με 50 ευρώ και ένα κομμάτι βασιλόπιτας σε κάθε ένα παιδί εργαζομένου του Νεωρίου (ανεξαρτήτως ηλικίας) και μια εικόνα στους γονείς που τα συνόδευαν.

Όσοι εργαζόμενοι του Νεωρίου δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν εκείνοι ή τα παιδιά τους στην ειδική αυτή εορτή, θα παραλάβουν τα δώρα των παιδιών τους ύστερα από συνεννόηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργοστασιακού Σωματείου.

Σε λίγα λεπτά θα μπορέσετε να δείτε και σχετικό βίντεο από την εκδήλωση