Ομιλία της Λίτσας Χαραλάμπους στην Πάρο

Επέτειος της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας - Ομιλία της Λίτσας Χαραλάμπους στην Πάρο

Επέτειος της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων της 13ης Μικρασιατικής Συνάντησης του Άσπρου Χωριού Πάρου και του εορτασμού του Αγίου Ιερομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης, η εκδότρια – δημοσιογράφος της εφημερίδας ο «Λόγος Των Κυκλάδων» και πρώην Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Σύρου, κα Λίτσα Χαραλάμπους, θα παρουσιάσει την ομιλία με τίτλο «Έχει και η σιωπή της φωνή της», που αναφέρεται στην γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας με προσωπικές αναφορές.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
13ης ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
ΑΣΠΡΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΑΡΟΥ
ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ
 
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Στις 19:15 μ.μ.: Πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία
 
Στις 21:00 μ.μ.: «ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ» Ομιλία της εκδότριας – δημοσιογράφου και πρώην Αντιπροέδρου του Συλλόγου Μικρασιατών Σύρου κ. ΛΙΤΣΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ που αναφέρεται στην γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας με προσωπικές αναφορές.
Θα ακολουθήσει ένα ρεσιτάλ με τίτλο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ/ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΙΔΗΣ Ο ταλαντούχος συνθέτης με την διπλή ιδιότητα» αφιερωμένο στον μεγάλο Μικρασιάτη συνθέτη του 20ου αιώνα που υπηρέτησε με πάθος και συνέπεια δύο διαφορετικά είδη μουσικής. Συμμετέχουν Βιολί: ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΝΙΩΤΗΣ, Πιάνο: ΣΟΦΙΑ ΜΟΣΧΟΓΙΑΝΝΗ και τραγούδι: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ. Φιλική συμμετοχή: ΚΩΝ/ΝΑ ΑΝΔΡΕΑΚΟΥ.
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Πρωί στις 7:30 π.μ.: Πανηγυρικός όρθρος και Αρχιερατική Θεία λειτουργία.
 
 
Βράδυ στις 20:00 μ.μ.: «ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ». Παράσταση που περιλαμβάνει θεατρικό δρώμενο, τραγούδια, και χορούς της Ίμβρου, της Καππαδοκίας, της Θράκης και της Πάρου με την συμμετοχή του Mουσικοχορευτικού συγκροτήματος «ΝΑΟΥΣΑ ΠΑΡΟΥ», της χορωδίας Νάουσας Πάρου, και του  Συλλόγου Ιμβρίων.

Περισσότερα στο PDF που ακολουθεί: