Επιστολή Επαμ. Παπαδάμ στον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

Επιστολή Επαμ. Παπαδάμ στον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών - Σύρος - Ερμούπολη - ΠΡΙΝ 60 ΧΡΟΝΙΑ, με αφορμή τις εκτεταμένες φθορές στο Θέατρο Απόλλων

ΠΡΙΝ 60 ΧΡΟΝΙΑ, με αφορμή τις εκτεταμένες φθορές στο Θέατρο Απόλλων

 
ΣΕ απαντητική επιστολή του προς τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Βασίλη Μεσολογγίτη, ο δήμαρχος Ερμούπολης Επαμ. Παπαδάμ (φωτό), αφού τον ευχαριστεί για το ενδιαφέρον του, αναφορικά με το θέατρο «Απόλλων», του αιτιολογεί διεξοδικά την καταστροφή και τις φθορές του με το πέρασμα του χρόνου.
 
«Αφ’ ενός υπέστη (το θέατρο) σημαντικές βλάβες, καταστροφές, κυρίως στον εσωτερικό χώρο κατά την Κατοχή από τους Ιταλούς, που το χρησιμοποιούσαν για τις ανάγκες των στρατευμάτων τους.
 
Φθορές υπέστησαν οι εξώστες, τα θεωρεία, οι οροφογραφίες.
 
Ο δε σκηνικός χώρος παρουσιάζει άθλια εικόνα.
 
Αφ’ ετέρου, στην παρούσα κατάσταση συνέβαλε πολύ και η επί μακρόν παραμονή του θεάτρου στα χέρια επιχειρηματία, που το χρησιμοποιούσε ως κινηματογράφο με αποτέλεσμα να μειωθεί η αισθητική του εμφάνιση από διάφορους ακαλαίσθητους χρωματισμούς με επάλληλες ελαιοβαφές στο εσωτερικό. Σήμερα ο Δήμος Ερμουπόλεως καταβάλλει 9.000 δραχμές μηνιαίως τοκοχρεωλύσιον για δάνειο 600.000 δραχμών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που συνήψε για την επισκευή και την επαναλειτουργία του θεάτρου».