Ημέρα Εθνικής Μνήμης των Ελλήνων Ευεργετών - Η άγνωστη Εθνική Εορτή

Ημέρα Εθνικής Μνήμης των Ελλήνων Ευεργετών - Η άγνωστη Εθνική Εορτή - Σύρος

   

 

H 30η Σεπτεμβρίου κάθε έτους καθιερώθηκε, με το Π.Δ. 1/2007, ως "Ημέρα Εθνικής Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών".

του Παναγιώτη Κουλουμπή

Η Ημέρα των Εθνικών Ευεργετών είναι μια εντελώς άδικα παραμελημένη και σχεδόν Άγνωστη Εθνική Εορτή στο ευρύ Ελληνικό κοινό κατά την οποία ελάχιστοι θυμούνται και ακόμα ελαχιστότατοι παρευρίσκονται στις εκδηλώσεις της.

Δεν έχει παρελάσεις. δεν είναι αργία, δεν έχει λάμψη φωτογράφους και δημοσιογράφους.

Και όμως είναι μια από τις πιο σημαντικές ήμερες θύμησης της Εθνικής μας Ιστορίας.

Αναφέρεται στην προσωπικότητα των μεγάλων Ελλήνων ευεργετών που μεγαλούργησαν επιδεικνύοντας μεγαλοψυχία, γενναιοδωρία, αλτρουισμό και αυτοθυσίας διαθέτοντας μεγάλα χρηματικά ποσά και κληροδοτήματα για τη δημιουργία κοινωφελών έργων και σκοπών, δείχνοντας έμπρακτα ευγενή συναισθήματα, ψυχικό πλούτο, γενναιοδωρία, φιλοπατρία και αμέριστη αγάπη στην ανθρώπινη ψυχή στον Έλληνα – συνάνθρωπο – συμπατριώτη και τον Ελληνικό πολιτισμό». 

Αύριο, Σάββατο 30/9/2017 στις 10 το πρωί θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και εν συνεχεία κατάθεση στεφάνων στο Εθνικό Ηρώο της πόλης (προ του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου).

Παράλληλα θα λάβει χώρα γενικός σημαιοστολισμός σε όλο το νομό, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου και φωταγώγηση όλων των δημοσίων κτηρίων και καταστημάτων 

Αποδείξτε με την παρουσία σας  ότι οι Συριανοί ΞΕΡΟΥΝ να δείχνουν και να αναγνωρίζουν έμπρακτα εκείνους που ευεργέτησαν την ζωή και την πόλη τους. Τους Ευεργέτες τους.

Οι Μεγάλοι Έλληνες Ευεργέτες Φιλοπατρίες και Φιλάνθρωποι τίμησαν με την Γενναιοδωρία τους τον τόπο τους και την Ελληνική Ψυχή

ΤΙΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΊΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ.