Εκλογές Επιμελητηρίου Κυκλάδων

Εκλογές Επιμελητηρίου Κυκλάδων - Σύρος - Για τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση κατεβαίνει μοναχά ένας συνδυασμός

Για τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση κατεβαίνει μοναχά ένας συνδυασμός

 
Σύντομος απολογισμός των πεπραγμένων της απερχόμενης Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στην Συνεδριακή Αίθουσα «Βαλμά»,  με ταυτόχρονη διασύνδεση  - μέσω τηλεδιάσκεψης - με τα γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων σε Άνδρο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη και Τήνο.
 
του Γιώργου Αλβέρτη
 
Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε  παρουσιάστηκε ο μοναδικός συνδυασμός που θα λάβει μέρος στις εκλογές της 11ης Δεκεμβρίου 2018, «Η Επόμενη Μέρα»,  και  παράλληλα δόθηκαν  διευκρινήσεις  για την εκλογική διαδικασία  η οποία φέτος για πρώτη φορά και μόνο από το Επιμελητήριο Κυκλάδων θα υλοποιηθεί με ηλεκτρονική ψηφοφορία.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από μακροχρόνια παρουσία τους στα του Επιμελητηρίου αποσύρονται οριστικά τα μέλη του Δ.Σ. : Νίκος Βασιλικός, Αλέκος Συλιβάνης και Λεονάρδος Ρούσσος καθώς και ότι το Επιμελητήριο των Κυκλάδων φέρει  μια μοναδική στο πανελλήνιο  πρωτιά καθώς για τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση καταβαίνει μοναχά ένας συνδυασμός: «Αυτό έχει και τα θετικά του καθώς μας δίνει την δυνατότητα απερίσπαστοι να εργαστούμε για την επίτευξη των στόχων μας» υπογράμμισε  ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Ρούσσος. 
Από την επερχόμενη εκλογική διαδικασία  θα εκλεγούν 51 μέλη στο νέο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η σύσταση των υποψήφιων μελών του Δ.Σ. είναι κατά 70% ανανεωμένη σε σχέση με την υφιστάμενη Διοίκηση.
 
Ιδιαίτερη βαρύτητα εκ μέρους του κ. Ρούσσου δόθηκε στην παρουσίαση του έργου: «Δημιουργία Cluster για τα Κυκλαδικά προϊόντα στον τομέα της αγροδιατροφής  και της Γαστρονομίας» ο οποίος τόνισε ότι αυτό αποσκοπεί στη δημιουργία μιας πρωτοποριακής επιχειρηματικής συστάδας (Cluster), ως μετεξέλιξη και ολοκλήρωση του Δικτύου Aegean Cuisine στις Κυκλάδες, στην οποία τα συμμετέχουν όσες τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροδιατροφής το επιθυμούν. Η διάρκεια του έργου είναι τριετής και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 3.200.000,00 ευρώ.
 
Περισσότερα για το Cluster για τα Κυκλαδικά προϊόντα στον τομέα της αγροδιατροφής  και της Γαστρονομίας στο PDF που ακολουθεί: