«Αν κοπεί το ρεύμα στο Ναυπηγείο θα καταλάβουμε τα γραφεία της ΔΕΗ»

«Αν κοπεί το ρεύμα στο Ναυπηγείο θα καταλάβουμε τα γραφεία της ΔΕΗ» - Σύρος - Ερμούπολη - Παραμύθι χαρακτηρίζει τις δηλώσεις περί COSCO o Μάρκος Βουτσίνος

Παραμύθι χαρακτηρίζει τις δηλώσεις περί COSCO o Μάρκος Βουτσίνος

 

Κατάληψη των γραφείων  της ΔΕΗ προαναγγέλλει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων σε περίπτωση που η εταιρεία παραμένοντας  αμετακίνητη  στις διεκδικήσεις της προχωρήσει σήμερα στις 2:00 μμ  στην διακοπή της παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος στο Ναυπηγείο της Σύρου.

του Γιώργου Αλβέρτη

Αυτή την δήλωση έκανε προ μερικών λεπτών στο logotypos.gr ο πρόεδρος του Ε.Κ. Κυκλάδων  Μάρκος Βουτσίνος  υπογραμμίζοντας ότι από μια τέτοια ενέργεια  εκ μέρους της ΔΕΗ εγείρονται ζητήματα ασφαλείας στο Νεώριον καθώς ανά πάσα στιγμή η Δεξαμενή θα κινδυνεύει να βυθιστεί με ότι αυτό συνεπάγεται στην πρόκληση εργατικού ατυχήματος.

Παράλληλα, τόνισε ότι το Εργοστασιακό Σωματείο με έγγραφό του προς κάθε Αρμόδιο, (φορείς, βουλευτές κλπ)  επιχειρεί να καθυστερήσει την απόφαση της ΔΕΗ , ώστε το ναυπηγείο να λάβει μικρή παράταση ζωής.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του υπουργού Υφυπουργού  Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα περί εκδήλωσης ενδιαφέροντος από πλευράς κινεζικής  COSCO για τα ναυπηγεία Ελευσίνας και Σύρου, ο κ. Βουτσίνος  τις χαρακτηρίζει «Λίγο Παραμύθι» τονίζοντας: «Τίποτα επίσημο δεν υπάρχει. Έγινε μια κουβέντα αλλά τίποτα επίσημο δεν υπάρχει. Άμα θέλουν να λένε ότι υπάρχει COSCO, ας φέρουν ένα επίσημο χαρτί  ότι ενδιαφέρεται».