«Γίνεται κλοπή ανακυκλώσιμου υλικού»

«Γίνεται κλοπή ανακυκλώσιμου υλικού» - Σύρος - Ερμούπολη - Αυτό κατήγγειλε στο Δ.Σ. ο πρόεδρος  του ΦΟΔΣΑ Μάρκος Πρίντεζης

Αυτό κατήγγειλε στο Δ.Σ. ο πρόεδρος  του ΦΟΔΣΑ Μάρκος Πρίντεζης

 
Μία εξόχως σημαντική είδηση «έφερε στο φως» ο ίδιος ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Μάρκος Πρίντεζης, με αφορμή ένα ερώτημα που διατύπωσε ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Ζουλουφός, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
του Θεοδόση Δανάμπαση
 
Ουσιαστικά, ο κ. Πρίντεζης κατήγγειλε ότι γίνεται κλοπή ανακυκλώσιμου υλικού από τους δημοτικούς κάδους για λογαριασμό μιας άλλης ιδιωτικής εταιρείας που δραστηριοποιείται νόμιμα στο νησί, με το ίδιο οικονομικό αντικείμενο.
 
«Φωτιά» που άρχισε από άλλο μέτωπο
 
Αρχικά, ο κ. Ζουλουφός ρώτησε αν ευσταθούσε το γεγονός ότι υπήρχαν καταγγελίες υπαλλήλων του Δήμου που ισχυρίζονταν ότι υποχρεώνονταν να μεταφέρουν υλικό επικάλυψης (χώμα) στον ΧΥΤΑ, με φορτηγά του Δήμου, από μάντρες ιδιωτικών εταιρειών.
 
Ο κ. Πρίντεζης απάντησε ότι η μεταφορά του υλικού επικάλυψης γινόταν κατόπιν συνεννόησης και ύστερα από δωρεά δύο συγκεκριμένων επιχειρήσεων για τις ανάγκες του οργανισμού, αφού ο ίδιος ο ΦΟΔΣΑ είναι υποχρεωμένος, σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογράψει, να παρέχει στον εργολάβο που έχει αναλάβει την Ανακύκλωση και τη λειτουργία του ΧΥΤΑ το χώμα που χρειάζεται για την επικάλυψη των σκουπιδιών στο κύτταρο του Φορέα.
 
Συμπληρωματικά, ο κ. Βουτσίνος τόνισε ότι δεν υπήρχε στην πραγματικότητα καταγγελία δημοτικού υπαλλήλου αλλά απροθυμία του να εκτελέσει μία - νόμιμης φύσης - εντολή που δόθηκε από τον προϊστάμενό του, την οποία μάλιστα θα συνεχίσει να την εκτελεί διότι ο Δήμος δεν μπορεί από μόνος του να καλύψει τις ποσότητες που χρειάζεται ο ΦΟΔΣΑ σε υλικό επικάλυψης.
 
«Μας κλέβουνε την Ανακύκλωση»!
 
Αμέσως μετά, ο κ. Πρίντεζης ζήτησε τον λόγο για να κάνει τη σχετική καταγγελία, που αφορούσε στη κλοπή ανακυκλώσιμου υλικού:
«Εδώ και ένα εξάμηνο, από τότε που λειτουργεί στη Σύρο μια ιδιωτική εταιρεία, νόμιμα, γίνεται κλοπή ανακυκλώσιμου υλικού από τους κάδους του ΦΟΔΣΑ. Αυτό το γεγονός το έχω καταγγείλει πολλές φορές μέσω του facebook. Ειδικά τα βράδια, υπάρχουν Συριανοί που παίρνουν τα καλύτερα υλικά μέσα από τους δημοτικούς κάδους. Πριν 10 λεπτά, μάλιστα, είδα για μια ακόμη φορά έναν κύριο να παίρνει υλικό από έναν κάδο στο Καρνάγιο.
 
Μας κλέβουνε την Ανακύκλωση!», κατέληξε ο κ. Πρίντεζης, χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει αν ο ΦΟΔΣΑ θα κινήσει τις διαδικασίες για να πάει το θέμα και στη Δικαιοσύνη.