Από 1η Μαρτίου και επίσημα ο Σκλαβενίτης στη Σύρο

Από 1η Μαρτίου και επίσημα ο Σκλαβενίτης στη Σύρο - Ερμούπολη - Αλλαγή σκηνικού στο σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλου

Αλλαγή σκηνικού στο σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλου

 
"Νέα εποχή" για το καταναλωτικό κοινό και τους εργαζόμενους στο πρώην σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλου έρχεται οσονούπω, καθώς ήδη από την 1η Μαρτίου ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες αλλαγές σε λογιστικό επίπεδο, έτσι ώστε το κατάστημα να αποκτήσει καινούργιο ΑΦΜ και ουσιαστικά να αρχίσει να λειτουργεί υπό την καινούργια διεύθυνση του Σκλαβενίτη.
 
του Θεοδόση Δανάμπαση
 
Παρά τις χρονοβόρες διαδικασίες και καθυστερήσεις που υπήρξαν σε δικαστικό επίπεδο για την ενδιάμεση χρηματοδότηση και αλλαγή μετάβασης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των πρώην καταστημάτων Μαρινόπουλου σε Σκλαβενίτη, οι αρνητικές συνέπειες των οποίων αποτυπώνονταν στα άδεια ράφια του σούπερ μάρκετ και στην μη πληρωμή όλων των δεδουλευμένων του προσωπικού, τα καλά νέα είναι πλέον γεγονός και είναι θέμα χρόνου να αλλάξει και η καταθλιπτική εικόνα που εμφάνιζε το εσωτερικό του καταστήματος.
 
Μέχρι τα τέλη Μαρτίου η ολοκλήρωση της τροφοδοσίας
 
Συγκεκριμένα, σε επικοινωνία που είχαμε με στέλεχος του Σκλαβενίτη στην Αθήνα, ο προγραμματισμός της Διοίκησης θέλει η σταδιακή επανατροφοδότηση των αποθηκών να έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη Μαρτίου, περίοδος κατά την οποία θα γίνουν μάλιστα και τα εγκαίνια του νέου καταστήματος, έτσι ώστε να ενημερωθεί σχετικά και το συριανό καταναλωτικό κοινό.
 
 
Σε ό,τι αφορά την πολιτική των προσφερόμενων τιμών, αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει ριζικά ούτε στην επαρχία (σε σχέση με την Αθήνα) καθώς το σκεπτικό των ανθρώπων του Σκλαβενίτη είναι να διατηρηθούν οι χαμηλές τιμές που υπάρχουν στα καταστήματά του, αξιοποιώντας τα ντόπια προϊόντα και συνάπτοντας συνεργασίες με συριανούς παραγωγούς.
 
Στη σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα αγαθά που πουλάει ο Σκλαβενίτης προέρχονται απευθείας από έλληνες παραγωγούς ή προμηθευτές, με αποτέλεσμα το οικονομικό αντικείμενο που προκύπτει από αυτή τη συνεργασία να μένει στην εγχώρια αγορά, με ό,τι αυτό σημαίνει για την εθνική και τοπική οικονομία.
 
Επιβεβαίωσε τη φήμη του καλού εργοδότη
 
"Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός", λέει ο θυμόσοφος λαός μας και οι πρώτες ενδείξεις για το πως θα χειριστεί η νέα διοίκηση το προσωπικό του καταστήματος επιβεβαιώνει τις φήμες που χαρακτηρίζουν προσωπικά τον κ. Σκλαβενίτη ως έναν πολύ καλό εργοδότη.
 
Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η τροφοδοσία των καταστημάτων και ουσιαστικά αυτά μένουν αδρανή, χωρίς να δημιουργούν τζίρο, καταβλήθηκαν σε όλο το προσωπικό τα μέχρι τώρα δεδουλευμένα που είχαν λαμβάνειν από την προηγούμενη διοίκηση, τα οποία έφταναν τους δύο μισθούς σε κάθε έναν από τους εργαζόμενους του σούπερ μάρκετ.
Επίσης, δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά περικοπή προσωπικού στο κατάστημα της Σύρου το επόμενο διάστημα, αντιθέτως προβλέπονται κάποιες λίγες προσλήψεις ατόμων μέχρι το καλοκαίρι.
 
Ουσιαστικά, λοιπόν, με την επίσημη επανεκκίνηση του καταστήματος, οι εργαζόμενοι έχουν εξοφληθεί στο ακέραιο, προσφέροντας σ' αυτούς και το καταναλωτικό κοινό της Σύρου μια νέα φιλόδοξη αρχή.