Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία Προϋπολογισμός και Τ.Π.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

του Θεοδόση Δανάμπαση

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο μία ακόμα μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (6 ώρες συνολικής διάρκειας), με κυρίαρχα θέματα την έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού του Δήμου για το 2017.

Έχοντας γίνει γνωστά τα σημαντικότερα μεγέθη και στοιχεία του προϋπολογισμού από τη συζήτηση που είχε προηγηθεί στην Οικονομική Επιτροπή, τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, με πρωτεργάτες τους αντιδημάρχους Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών, ανέφεραν ότι δεν είναι ο προϋπολογισμός που θα θέλανε, ωστόσο είναι ρεαλιστικός, έχει τύχει της έγκρισης (το προσχέδιο με 8 συγκεκριμένα σημεία) από το Οικονομικό Παρατηρητήριο, ενώ το Τεχνικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει αρκετά στοιχεία βελτίωσης - συντήρησης δημοτικών κτιρίων και υποδομών.

Από τη μεριά της μειοψηφίας ασκήθηκε έντονη και σκληρή κριτική για τη δυσμενή οικονομική θέση του Δήμου, τις περικοπές σε ευαίσθητους τομείς όπως η πρόνοια κ.ά. και την αστοχία εκτέλεσης που αναμένεται να έχει το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός, αφού τα στοιχεία που αναγράφονται σε πολλές περιπτώσεις είναι πλασματικά και δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα.

Αναλυτικότερο ρεπορτάζ θα ακολουθήσει στο ερχόμενο φύλλο του "Λ".