Ενημέρωση για τις συζητήσεις με Δήμο σχετικά με υπαίθρια διαφήμιση

Επιμελητήριο Κυκλάδων & Παραγωγικοί φορείς

του Θεοδόση Δανάμπαση

Χωρίς να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις ή διαβεβαιώσεις για το ποιο θα είναι το άτυπο πλαίσιο - χρονοδιάγραμμα των απαιτούμενων ενεργειών που πρέπει να κάνει κυρίως ο επιχειρηματικός κόσμος αλλά και τα αρμόδια όργανα του Δήμου, έτσι ώστε να εναρμονιστούν σταδιακά με τα κυριότερα στοιχεία που προβλέπει ο νόμος για την υπαίθρια διαφήμιση, κατέληξε η συνάντηση που είχαν το Επιμελητήριο Κυκλάδων και οι παραγωγικοί φορείς του νησιού με τον Δήμο, την περασμένη Παρασκευή.

Για τον σκοπό αυτό, και για να ενημερωθεί ο κόσμος για το τι διημείφθη σε αυτή τη συνάντηση, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Ρούσσος συγκάλεσε έκτατη συνέντευξη Τύπου, παρουσία του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Βαγγέλη Αλεξανδρίδη, του προέδρου του Συλλόγου "Ερμής" Αντώνη Φρέρη, του αντιπροέδρου της "Τερψιχόρης" Νικόλαου Μαραγκού και του προέδρου του Συλλόγου Πρακτόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Αντώνη Λειβαδάρα.

Όπως τόνισε ο κ. Ρούσσος, ο οποίος χάριν συντομίας χρόνου εξουσιοδοτήθηκε να μιλήσει εκ μέρους των φορέων, μέσα σε κλίμα συνεννόησης και κοινής καλής θέλησης, τα δύο μέρη δήλωσαν ότι θέλουν να εναρμονιστούν και να εφαρμόσουν τον νόμο, με πρώτο στάδιο την απομάκρυνση των εξόφθαλμα κακόγουστων και τεράστιων πινακίδων που υπάρχουν σε πολλά μαγαζιά - καταστήματα και γραφεία.

Ωστόσο, ζητήθηκε από τους φορείς να τροποποιήσει και ο Δήμος με τη σειρά του τον παλαιωμένο Κανονισμό Υπαίθριας Διαφήμισης, έτσι ώστε να υπάρχει ένας μπούσουλας για το τι ισχύει σε κάθε ένα μαγαζί.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις μεταξύ των φορέων ώστε να εξομαλυνθούν τα πράγματα και να υπάρχει ένα στέρεο πλαίσιο συμφωνίας που να είναι ανακοινώσιμο.