Τέλη Απριλίου το νομοθετικό πλαίσιο για την επένδυση του Hollywood

Τέλη Απριλίου το νομοθετικό πλαίσιο για την επένδυση του Hollywood - Σύρος - Ερμούπολη - Συνάντηση Παπαδημητρίου – Λεονταρίτη στη Σύρο

Συνάντηση Παπαδημητρίου – Λεονταρίτη στη Σύρο

 

Την αρωγή του στην ευόδωση της επενδυτικής πρότασης αμερικανών επενδυτών για τη δημιουργία μόνιμων studio του Hollywood στη Σύρο, εξέφρασε για μια ακόμη φορά ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης  Παπαδημητρίου στον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

του Γιώργου Αλβέρτη

«Στο υπουργείο, στην Αθήνα, υπήρξε και πριν 20 περίπου μέρες συνάντηση  με τον κ. Παπαδημητρίου και τους εκπροσώπους των επενδυτών από την Αμερική», δηλώνει στο «Λ» ο κ. Λεονταρίτης, προσθέτοντας: «Από την πρώτη στιγμή ήταν πολύ θετικός  για την υλοποίηση της επένδυσης και το ίδιο μας επανέλαβε και τώρα. Απ’ την πλευρά μου, τον ενημέρωσα για τις εξελίξεις και τα όσα έγιναν στο Μαϊάμι, κατά την διάρκεια της συνάντησης των επενδυτών με την κα Κουντουρά. Ξανασυζητήσαμε την υπόθεση και μου έκανε σαφές ότι βλέπει πολύ θετικά την υλοποίηση της επένδυσης».

Αν και καθ’ ύλην αρμόδιος  υπουργός για την κατάθεση του νομοσχεδίου, όσον αφορά την επένδυση, είναι ο κ. Παππάς, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων φρονεί ότι, ως ένας εκ των κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης, ο λόγος του κ. Παπαδημητρίου είναι ισχυρός, υπογραμμίζοντας ότι είναι θετικό το γεγονός ότι συγκλίνει προς την δική μας πλευρά.

Σημειώνει δε, ότι βάσει πληροφοριών και από άλλα κυβερνητικά στελέχη, τέλος Απριλίου θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοθετικό πλαίσιο.

«Το διάστημα αυτό είναι κοντινό για μας», λέει ο κ. Λεονταρίτης, καθιστώντας ωστόσο σαφές ότι: «Οι επενδυτές λειτουργούν εντελώς διαφορετικά. Είναι αδύνατον να λειτουργήσουν οι σχολές το φετινό καλοκαίρι καθώς, για μια  διαδικασία έναρξης κάποιας επιχείρησης, θα χρειαστούν 3-4μήνες για να την ιδρύσεις. Εκεί που πρέπει να επικεντρωθούμε όλοι, και είναι το ζητούμενο, είναι ότι απ’ τη στιγμή που θα ψηφιστεί το  Νομοσχέδιο ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση της επένδυσης».  

Και καταλήγει εστιάζοντας στο ενδιαφέρον με το οποίο η συριανή κοινωνία παρακολουθεί την εξέλιξη του μεγαλεπήβολου αυτού στόχου, ο οποίος, αν ευοδωθεί, θα δώσει ώθηση στην τοπική και όχι μόνο οικονομία: «Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το ενδιαφέρον του κόσμου για την υλοποίηση αυτής της επένδυσης. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου  περιμένει αγωνιωδώς, όπως κι εγώ ο ίδιος, την εξέλιξη τη υπόθεσης. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε κάνει ό,τι περνάει από το χέρι μας και θέλω να πιστεύω ότι και η κυβέρνηση θα καταθέσει το νομοσχέδιο  και θα υλοποιηθεί αυτή η μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα, τα αποτελέσματα της οποίας  θα είναι προς όφελος  όλων. Και στην πολιτική αυτό που μετράει, το επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά, είναι τα αποτελέσματα των πολιτικών, και αυτό έχει αξία και όχι το πρόσκαιρο χειροκρότημα, όπως κάποιοι μπορούν να πιστεύουν».