Χτυπήσαμε ταβάνι

Χτυπήσαμε  ταβάνι - Σύρος - Ερμούπολη - Ανδρέας Γιαλόγλου: «Μπαλταδιά” στο κεφάλι των δημοτών»
Ανδρέας Γιαλόγλου: «Μπαλταδιά” στο κεφάλι των δημοτών»

 

Ο προϋπολογισμός του 2017 είναι κατά ένα εκατομμύριο ευρώ μείον και το σχέδιο του προϋπολογισμού χαρακτηρίστηκε από την μείζονα πλειοψηφία ως πρωτοφανές για τα ιστορικά δεδομένα  του νησιού.

Σχολιάζει η Λίτσα Χαραλάμπους

Όπως είχε τονίσει ο Αντρέας Γιαλόγλου: "Το προσχέδιο είναι απαράδεκτο και ντροπιαστικό στην πολιτική του διάσταση και μη ρεαλιστικό και ισοσκελισμένο από τεχνικής πλευράς καθώς δεν έχει εγγραφεί το σύνολο των υποχρεωτικών δαπανών του Κώδικα".

Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό με μηδενικές δαπάνες στις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, αλλά και την τρίτη ηλικία(!).  Με προβληματικές δαπάνες για την ενίσχυση των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και την λειτουργία των παιδικών σταθμών και των σχολείων. Όσον αφορά τον τουρισμό, που ήταν η σημαία του κ. Μαραγκού, την πρώτη θέση κατέχει το  «αμαρτωλό» portal, στο οποίο δαπανάται προκλητικά για την παρούσα οικονομική κατάσταση του Δήμου ποσό που πλησιάζει τις 100.000,00 € . Δεν φτάνει μόνο αυτό. Θα υπάρξουν περικοπές ακόμη και στις δαπάνες υπερωριών, αφού στην επιμονή του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας να απαντήσει ο κ. Παπαμανώλης "πού θα βρεθούν τα επιπλέον έσοδα, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι παραπάνω μηδενισμένες ελαστικές δαπάνες " η απάντηση του κ. αντιδημάρχου επιδείνωσε την ήδη χείριστη εντύπωση: "Θα υπάρξει οριζόντια μείωση των όποιων δαπανών επιδέχονται μείωσης. Ακόμη και οι δαπάνες των υπερωριών».

Ο Αντρέας Γιαλόγλου μίλησε για το Τεχνικό Πρόγραμμα, τονίζοντας ότι  "εξακολουθούν να εγγράφονται στον τεχνικό προϋπολογισμό οι συνολικοί προϋπολογισμοί των έργων δημιουργώντας έτσι πλασματική εικόνα ως προς τις επενδύσεις και κατά συνέπεια προβλήματα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού».

Προφητική η δήλωσή του: «Στάση πληρωμών έχουμε, κύριοι. Τα ληξιπρόθεσμα έχουν γίνει βουνό και αυτό είναι άλλη μία τεκμηρίωση της κατάστασης που δημιουργείται στην αγορά. Περίπου 800.000 ευρώ χρωστάμε»,  είχε πει, και  λίγες μέρες αργότερα το "Διαύγεια" ανακοίνωνε τον Δήμο Σύρου- Ερμούπολης ως δήμο με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους.  

Σωστός και στην εκτίμησή του ότι η μη κατανομή των παρακρατούμενων ήταν γνωστή από το 2014 και θα έπρεπε  να τα απλώσουν  στην πενταετία, έτσι ώστε  "να μην έρθει αυτή η “μπαλταδιά” στο κεφάλι των δημοτών και τους αφήσει άναυδους». (Πάντως άναυδοι δεν μείναμε).