Σάρκα και οστά πήρε όνειρο ετών..

Σάρκα και οστά πήρε όνειρο ετών.. Πάρος - Εγκαίνια αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων στην Μάρπησσα της Πάρου

Εγκαίνια αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων στην Μάρπησσα της Πάρου

 

Μία πρωτοπόρα για την εποχή ιδέα, ένας μικρός σπόρος φυτεύτηκε το μακρινό 1990 από το τότε Κοινοτικό Συμβούλιο της Μάρπησσας, γεμάτη αγάπη για τον τόπο  και τα νιάτα του νησιού, που έμελλε τα επόμενα χρόνια να υιοθετηθεί από όλη την κοινωνία της Πάρου.

Έτσι, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου, το ταξίδι  υλοποίησής του, που ξεκίνησε τέσσερα χρόνια πριν έφτασε στο τέλος του και με ιδιαίτερη χαρά απ’  όλους, αιρετούς, φορείς, συλλόγους, αθλητές, μαθητές και κατοίκους της Πάρου, εγκαινιάστηκε  η «Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου στη Μάρπησσα Πάρου», λαμβάνοντας παράλληλα χώρα σε αυτήν ο πρώτος αγώνας βόλεϊ ομάδων που κυριαρχούν σε διεθνές αθλητικό επίπεδο.

Για την ιστορία να αναφερθεί ότι το έργο ξεκίνησε με την υπ’αρ. 6275/05-12-2013 απόφαση όπου και εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου». Λίγους μήνες αργότερα στις 07-07-2014 εγκρίθηκε η μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου και προκηρύσσεται ο διαγωνισμός ενώ στις 12-11-2014 υπογράφεται η σύμβαση εκτέλεσης του έργου, ύψους  1.132.285,72 €. ΄Εκτοτε, οι εργασίες με την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πάρου συνεχίστηκαν με αμείωτους ρυθμούς, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε ολόκληρη η χώρα και στις 26-04-2017 έγινε η τελευταία πράξη, η διοικητική παραλαβή προς χρήση, στον Πρόεδρο της Α΄θμιας Σχολικής Επιτροπής και τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου-Μάρπησσας Πάρου.

«Ως Δημοτική Αρχή αλλά και όλος ο Παριανός λαός, ευελπιστούμε η «Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου στη Μάρπησσα Πάρου» να αποτελέσει πυρήνα αθλητισμού και πολιτισμού και πόλο έλξης για τους μαθητές και την αθλούμενη νεολαία του νησιού μας.

Είναι κυρίως ένα όμορφο και λειτουργικό γυμναστήριο με κερκίδες για θεατές, πλήρη αποδυτήρια, ιατρείο, εντευκτήριο,  αποθήκες και όλο τον εξοπλισμό που διασφαλίζει την καλή λειτουργία του. Θα λειτουργήσει βάσει ενός  σύγχρονου Κανονισμού λειτουργίας, εναρμονισμένο με τις ισχύουσες διατάξεις και νόμους του Κράτους και εμπλουτισμένο με τις απαραίτητες ρυθμίσεις, που καθιστούν ευχερέστερη και αποτελεσματικότερη τη λειτουργία και διοίκησή του, ώστε όλοι, ανεξαιρέτως ηλικίας να μπορούν να νιώσουν τη χαρά του αθλητισμού.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση λοιπόν, παραδίδουμε το σημαντικότερο αθλητικό έργο για την Πάρο μέχρι σήμερα, στους μαθητές, στη νεολαία και την τοπική κοινωνία και διαβεβαιώνουμε όλους εσάς, μικρούς και μεγάλους, αθλητές ή μη, ότι θα συνεχίσουμε να φροντίζουμε για την εύρυθμη λειτουργία του και την άψογη συντήρησή του στο εξής, ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε για πολλά χρόνια τον υπέροχο αυτό χώρο» καταλήγει το Δ.Τ. του Δήμου Πάρου.