Την Αθηνά Κώτσια θα βραβεύσει ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης

Την Αθηνά Κώτσια θα βραβεύσει ο Δήμος - Σύρος - Ερμούπολη - Άτυπη αποδοχή της πρότασης Γιαλόγλου

Άτυπη αποδοχή της πρότασης Γιαλόγλου 

 
Την εκκολαπτόμενη «συριανή» νομικό Αθηνά Κώτσια, η οποία ως γνωστόν διαπρέπει διεθνώς, θα τιμήσει το προσεχές διάστημα ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης  κατόπιν άτυπης αποδοχής του αιτήματος του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ανδρέα Γιαλόγλου από τον δήμαρχο Γιώργο Μαραγκό.
 
του Γιώργου Αλβέρτη
 
 «Δεν έχει έρθει ακόμη επίσημα το αίτημα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο αυτό θα συμβεί σε επόμενη συνεδρίαση. Θα ήθελα αυτό να συμβεί όταν η κοπέλα θα βρίσκεται στο νησί  προκειμένου να βραβευτεί ενώπιον του Σώματος. Νομίζω ότι τέτοια παραδείγματα είναι φωτεινά για τη νεολαία μας και πρέπει να τα προάγουμε και να τα δείχνουμε όπως μπορούμε κι εμείς. Είναι μια μεγάλη επιτυχία της Αθηνάς αυτή και πιστεύω ότι μπορεί να εμπνεύσει πολλούς νέους, και γενικά να δώσει ελπίδα και σ’ εμάς και στην πατρίδα μας και στο νησί μας», δηλώνει στον «Λ» ο κ. Γιαλόγλου, υπογραμμίζοντας ότι  τόσο ο Δήμαρχος όσο και  η ελάσσονα μειοψηφία αντιμετώπισαν θετικά την άτυπη πρότασή του. 
 
Το επόμενο διάστημα θα υποβάλλει την πρότασή του και στον έτερο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Νικόλα Καϊλη, ευελπιστώντας ότι ούτε και από εκείνον θα προκύψει κάποιο κόλλημα ως προς την αποδοχή της: «Όλοι αντιλαμβάνονται το μέγεθος της επιτυχίας αυτής της κοπέλας και το πόσο μας κάνει όλους περήφανους», καταλήγει.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι το θέμα ανέδειξε σε προηγούμενο φύλλο ο «Λ», με την Αθηνά να δηλώνει την βούλησή της να ασκήσει το αντικείμενο που διδάσκεται στην Ελλάδα την οποία και υπεραγαπά, ενώ οι συμβουλές της προς τους νέους φοιτητές φανερώνουν ένα ώριμο και κατασταλαγμένο άτομο που γνωρίζει τι θέλει αλλά και πώς θα το διεκδικήσει από την ζωή: «Οι νέοι φοιτητές και φοιτήτριες: να δραστηριοποιούνται όσο μπορούν σε πράγματα που τους αρέσουν. Υπάρχουν πολλά πρότζεκτ, πολλές δυνατότητες με εργασίες και τέτοιους διαγωνισμούς, που σε κάνουν πραγματικά να βλέπεις τον κόσμο με άλλα μάτια και να αντιλαμβάνεσαι τελικά γιατί όντως επέλεξες αυτή τη Σχολή. Το να ασχολείσαι μόνο με ένα κομμάτι, το οποίο είναι το διάβασμα και οι παρακολουθήσεις, δεν είναι το παν και φυσικά δεν είναι το μόνο που μπορεί να προσφέρει ένα Πανεπιστήμιο. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και πραγματικά τους ενθαρρύνω να τις κυνηγήσουν» είχε πει μεταξύ άλλων στην συνέντευξή της στην εφημερίδα.