Εκπαιδευτικές δράσεις και σεμινάρια για παιδιά και ενήλικες

Εκπαιδευτικές δράσεις και σεμινάρια για παιδιά και ενήλικες - Σύρος - Ερμούπολη - Κέντρο «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ»

Κέντρο «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ»

 
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ», στηρίζοντας την οικογένεια και το ρόλο του γονιού σε μια εποχή πολλών αλλαγών,   διοργανώνει εκπαιδευτικές δράσεις για γονείς την τρέχουσα σχολική χρονιά 2016-2017 στα νησιά: Αμοργό, Αντίπαρο, Ίο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη, Σύρο, Τήνο.
 
Επιμέλεια: Θεοδόσης Δανάμπασης
 
Έπειτα από συναντήσεις με Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με στόχο τη γνωριμία και συνεργασία για την από κοινού οργάνωση δράσεων, προσκαλούμε γονείς να συμμετέχουν σε: σεμινάρια – ομάδες Γονέων (συστηματική εκπαίδευση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων σημαντικών για το γονεϊκό ρόλο) και σε εκπαιδευτικές συναντήσεις με συγκεκριμένη θεματολογία (βραχείες δράσεις – εργαστήρια ανά σχολείο ή/και ανά περιοχή με θέματα που απασχολούν τους γονείς).
 
Επίσης, το Κέντρο διοργανώνει συναντήσεις/ εργαστήρια  για παιδιά/ εφήβους και τους γονείς τους, στη Σύρο. Τα εργαστήρια θα ξεκινήσουν στις 14 Φλεβάρη και θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη για 7 συναντήσεις. Η θεματολογία τους θα είναι ως εξής: Δημιουργώ Σχέσεις, Επικοινωνώ, Μαθαίνω να Βάζω Όρια για παιδιά Α΄& Β΄ δημοτικού (ώρες διεξαγωγής: 4.30μ.μ- 6.00μ.μ), Αυτοεκτίμηση & Κοινωνικές Δεξιότητες για παιδιά Γ΄ & Δ΄ δημοτικού (ώρες διεξαγωγής: 4.30μ.μ- 6.00μ.μ), Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο για παιδιά Ε΄ & ΣΤ΄ δημοτικού (ώρες διεξαγωγής: 6.30μ.μ- 8.30μ.μ), Διαχείριση Κρίσεων & Σχέσεις με Συνομήλικους για εφήβους Α΄ έως Γ΄ γυμνασίου (ώρες διεξαγωγής: 6.30μ.μ- 8.30μ.μ)
 
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν τρεις συναντήσεις με τους γονείς των παιδιών που θα συμμετάσχουν στα εργαστήρια, με ανάλογη θεματική και η συμμετοχή τους κρίνεται απαραίτητη.
 
Τα εργαστήρια αυτά είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται στο πλαίσιο μιας σειράς παρεμβάσεων που έχουν ως στόχο την ενίσχυση και υποστήριξη της οικογένειας.
 
 (Υπεύθυνοι εργαστηρίων: Βαρθαλίτου Παναγιώτα και Καραχοντζίτη Ελένη).