«Χάθηκε» ο διαγωνισμός μεταφοράς μαθητών στο Κολυμβητήριο Ερμούπολης

 «Χάθηκε» ο διαγωνισμός μεταφοράς μαθητών στο Κολυμβητήριο Ερμούπολης - Σύρος - Αδικαιολόγητη αμέλεια από τις σχολικές μονάδες και την Α' βάθμια Εκπαίδευση

Αδικαιολόγητη αμέλεια από τις σχολικές μονάδες και την Α' βάθμια Εκπαίδευση

 
Μία υπερπολύτιμη και σημαντική υπηρεσία για όσους μαθητές ήθελαν να αθλούνται στο Κολυμβητήριο της Ερμούπολης, φαίνεται ότι «χάθηκε» από την πλημμελή αντιμετώπιση του θέματος από την Α' βάθμια Εκπαίδευση Κυκλάδων και τις διοικήσεις των σχολικών μονάδων που ανήκουν σ’ αυτή.
 
του Θεοδόση Δανάμπαση
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νόμο, η Περιφέρεια μπορούσε μέχρι τις 15 Μαρτίου του 2017 να έχει ολοκληρώσει διαγωνισμό για την κάλυψη δρομολογίων μεταφοράς μαθητών στο Κολυμβητήριο Ερμούπολης, στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής στη Γ’ Τάξη της Α' βάθμιας Εκπαίδευσης. Για το σκοπό αυτό, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας είχαν ζητήσει με έγγραφο από τις 28-9-16 και καταληκτική ημερομηνία απάντησης την 4-10-16 απ' τα Δημοτικά Σχολεία της Σύρου και την Διεύθυνση Α' βάθμιας Εκπαίδευσης να υποβάλλουν τον αριθμό και τα στοιχεία των μαθητών που θα ήθελαν να ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα.
 
Ενώ, λοιπόν, είχαν σταλθεί τα ενημερωτικά έγγραφα από τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση στην Περιφέρεια εγκαίρως, παρά μόνο ένα αίτημα που ήρθε την 1η Φεβρουαρίου του 2017. Τότε, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ενημέρωσαν εγγράφως τις Διευθύνσεις Α' βάθμιας και Β' βάθμιας Εκπαίδευσης (εκεί ανήκει η ομάδα Φυσικής Αγωγής) ότι θα έπρεπε να αρχίσει για τη Σύρο μια διαγωνιστική διαδικασία με πρόχειρο διαγωνισμό, επειδή η μεταφορά των μαθητών εκτελείται από την τακτική συγκοινωνία (ΚΤΕΛ).
 
Επίσης, ενημερώθηκαν πως αυτός ο διαγωνισμός, λόγω των χρονικών ορίων που θέτει ο ίδιος ο νόμος (χρειάζεται το λιγότερο 3 μήνες για να ολοκληρωθεί  ένας πρόχειρος διαγωνισμός), δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του Μάρτη, που ξεκινά το σχετικό πρόγραμμα. Παρόλα αυτά, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας δεν μπορούσαν να αρνηθούν το αίτημα και να μην βγάλουν μια διακήρυξη.
 
Ωστόσο, όπως ενημερώθηκαν οι ενδιαφερόμενοι, η διακήρυξη θα ήταν χωρίς αντικείμενο διότι κανένας διαγωνισμός δεν ολοκληρώνεται σε 10 ημέρες (διάστημα που μεσολαβεί από την τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας).
 
Σε συνέχεια του ενημερωτικού εγγράφου, εστάλη και νέο μέιλ προς τις Διευθύνσεις Α' βάθμιας και Β' βάθμιας Εκπαίδευσης, με το οποίο ζητήθηκε να απαντήσουν αν κρίνουν σκόπιμο να γίνει τελικά αυτός ο διαγωνισμός, με δεδομένο την χρονοβόρο διαδικασία που προβλέπονταν και τις όποιες ενστάσεις προέκυπταν από τους υποψήφιους μειοδότες, οι οποίοι στην ουσία θα κατέθεταν δικαιολογητικά χωρίς κανένα αντίκρισμα. Αν και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας δεν πήραν απάντηση σε αυτό το μέιλ που στείλανε, προχώρησαν ως όφειλαν στην έναρξη του διαγωνισμού, αν και ήξεραν ότι δεν επρόκειτο να υλοποιηθεί.
 
Τελικά, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, αποφασίστηκε να μην συνεχιστεί η διαδικασία του διαγωνισμού.