«Χτυπάμε την πόρτα, χτυπάμε παλαμάκια, αλλά ποτέ δε χτυπάμε τα παιδάκια!»

«Χτυπάμε την πόρτα, χτυπάμε παλαμάκια, αλλά ποτέ δε χτυπάμε τα παιδάκια!» - Σύρος - Ερμούπολη - 4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

 
Τα παιδιά του δεύτερου τμήματος της Γ' Τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης,  μαζί με τη συνδρομή της δασκάλας τους Καρμέλας Ραουζαίου, πραγματοποίησαν δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό, καλλιεργώντας την ενσυναίσθηση και μαθαίνοντας τρόπους διαχείρισης των συναισθημάτων.
 
Επιμέλεια: Θεοδόσης Δανάμπασης
 
Για τον σκοπό αυτό, μάλιστα, έφτιαξαν και μία αφίσα με σύνθημα "Χτυπάμε την πόρτα, χτυπάμε παλαμάκια, αλλά ποτέ δε χτυπάμε τα παιδάκια!"
 
Συμμετοχή και στον τελικό του Διαγωνισμού Ρομποτικής
 
Εν τω μεταξύ, τα παιδιά του 4ου Δημοτικού συμμετείχαν επίσης και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής που διεξήχθη στην Αθήνα, στο  ΟΑΚΑ!
 
Αφού κέρδισαν τη δεύτερη θέση στις Κυκλάδες την προηγούμενη εβδομάδα, διεκδίκησαν υποψηφιότητα για βραβείο ειδικής κατηγορίας!
 
Για τη διεκδίκηση του βραβείου συνέδραμαν καταλυτικά ο εκπαιδευτικός πληροφορικής Μανώλης Αργυρός (υπεύθυνος διεξαγωγής του διαγωνισμού) και η εκπαιδευτικός εικαστικών Χρύσα Μπεζιργιαννίδου.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιερά Μητρόπολη Σύρου δώρισε τα εισιτήρια για τη μετάβαση των παιδιών στην Αθήνα!