Ήχησε το πρώτο κουδούνι της χρονιάς

Αγιασμός σε όλα τα σχολεία του νησιού
Του Θεοδόση Δανάμπαση

Με τον καθιερωμένο αγιασμό σε όλες τις σχολικές μονάδες του νησιού, ξεκίνησε η σχολική χρονιά 2017-2018, η οποία σε γενικές γραμμές φαίνεται ότι θα κυλήσει χωρίς μεγάλα προβλήματα τόσο για την Πρωτοβάθμια όσο και για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε ό,τι αφορά την έλλειψη διδακτικού προσωπικού.

Αυτή τη χρονιά, στους αγιασμούς των Γυμνασίων στον Ξηρόκαμπο και στα Λύκεια στο Μάννα, έδωσαν το παρών οι δύο βουλευτές Κυκλάδων Αντώνης Συρίγος και Νίκος Συρμαλένιος, ενώ παρόντες ήταν βεβαίως ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός, τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι, οι νέοι διευθυντές και υποδιευθυντές των σχολείων και ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Μιχαλόπουλος.

Ο αγιασμός τελέστηκε από τον μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β’ παρουσία του Καθολικού Επισκόπου Πέτρου Στεφάνου, οι οποίοι καλωσόρισαν τα παιδιά των πρώτης τάξης του Γυμνασίου και του Λυκείου, συνεχάρησαν τα παιδιά που επέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, τους συνέστησαν να είναι δεμένοι σαν μια οικογένεια και βεβαίως να έχουν καλή πρόοδο στο σχολείο.

Ανάλογες ευχές ακούστηκαν και από τους παραπάνω επισήμους, με τις κυριότερες από αυτές να έχουν να κάνουν με την φιλία, τη χαρά της παιδικής ηλικίας και την πνευματική πρόοδο του καθενός.