Επισκέφθηκε τον ΛΟΓΟ και την ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ

Επισκέφθηκε τον ΛΟΓΟ και την ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ - Σύρος - Ερμούπολη - Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

 
Μία μοναδική εμπειρία έζησαν από κοινού οι μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας αλλά και οι συντελεστές της εφημερίδας «Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» και της «ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗΣ», ύστερα από την επίσκεψη που έκαναν οι μαθητές, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή τους Γιώργο Στεφάνου, στα γραφεία της εφημερίδας.
 
του Θεοδόση Δανάμπαση
 
Αναλαμβάνοντας χρέη «ξεναγού», ο υποφαινόμενος έκανε μια εκτενή αναφορά στη λειτουργία της εφημερίδας και το πώς φτάνει να μετουσιώνεται σε ένα έντυπο φύλλο, απαριθμώντας όλες τις ενδιάμεσες διεργασίες που απαιτούνται για να πάρει σάρκα και οστά η εφημερίδα.
 
Κάποια από τα «μυστικά» της 40χρονης πορείας του στη δημοσιογραφία αποκάλυψε και εις εκ των ιδιοκτητών και εκδοτών της εφημερίδας Γιάννης Ρουσσουνέλος (η κα Λίτσα Χαραλάμπους απουσίαζε εκτός Σύρου), ο οποίος με άμεσο λόγο παρουσίασε μερικές από τις πτυχές που αντιμετωπίζει ένας δημοσιογράφος στη Σύρο.
 
Με το πέρας της παρουσίασης, ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκομένους, ενώ μετά όλοι μεταφέρθηκαν στην έδρα της εκτυπωτικής μονάδας της «ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗΣ», ώστε να δουν από κοντά ένα – ένα τα βήματα που χρειάζονται για την εκτύπωση και την τελική παράδοση της εφημερίδας στα σημεία διανομής.
 
Αναφερόμενος στην επίσκεψη των μαθητών του ΣΔΕ, ο διευθυντής Γιώργος Στεφάνου τόνισε ότι επρόκειτο για μια πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που ως στόχο είχε να δουν από κοντά οι μαθητές ένα σύγχρονο κομμάτι της οικονομικής και παραγωγικής δραστηριότητας του νησιού, σε αντίθεση με μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, όπου συνήθως παρουσιάζεται το ιστορικό κομμάτι της Σύρου.
 
«Χαιρόμαστε πολύ που βρεθήκαμε στα γραφεία του «Λ» διότι πολλοί από εμάς διαβάζουμε την εφημερίδα. Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να δούμε και ποιοι άνθρωποι βρίσκονται πίσω από την εφημερίδα και το πώς αυτή φτάνει στα χέρια μας, καθώς υπάρχει μια ολόκληρη διαδικασία από πίσω. Οι μαθητές επειδή κάνουν μια ραδιοφωνική εκπομπή και αισθάνονται λίγο «δημοσιογράφοι», μπήκαν στο κλίμα και τους άρεσε αυτή η διαδικασία και νομίζω ότι θα μας βοηθήσει και πολύ στο μέλλον αυτή η εμπειρία γιατί κάποιοι έχουν σκεφτεί να φτιαχτεί και ένα έντυπο με τις δράσεις του σχολείου, το οποίο μπορεί να τους μοιράζεται όταν αποφοιτήσουν ως μια μορφή των αναμνήσεών τους», κατέληξε ο κ. Στεφάνου, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον «Λ» για τη φιλοξενία του.