Ημέρα χαράς για προπτυχιακούς-μεταπτυχιακούς φοιτητές του ΤΜΣΠΣ

Τελετή καθομολόγησης και απονομή διπλωμάτων
Του Θεοδόση Δανάμπαση

Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης επισφραγίστηκε η τελετή καθομολόγησης των αποφοίτων του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθώς και των αποφοίτων των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών "Σχεδίαση Διαδραστικών και Βιομηχανικών Προϊόντων και Συστημάτων".

Η καθιερωμένη τελετή απονομής των πτυχίων και των διπλωμάτων ειδίκευσης πραγματοποιήθηκε παρουσία εκατοντάδων συγγενών και φίλων των αποφοίτων που κατέκλυσαν το Θέατρο "Απόλλων".

Σύντομους χαιρετισμούς και ευχές για επαγγελματική καταξίωση έκαναν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Στέφανος Γκρίτζαλης, ο πρόεδρος του Τμήματος Μ.Σ.Π.Σ. Φίλιππος Αζαριάδης - Τοπάλογλου, ο πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου και ο πρόεδρος του νεοσύστατου Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γκρίτζαλης αναφέρθηκε στη δημιουργία του Ιωνικού Πανεπιστημίου Σμύρνης που οραματίστηκαν ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο κορυφαίος μαθηματικός της εποχής Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, γεγονός τελικά που έγινε πραγματικότητα με την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη δεκαετία του '80, μετουσιώνοντας τις φιλοδοξίες πολλών αυτό να γίνει το Φως της Ανατολής.

Τα θερμά του συγχαρητήρια στους φοιτητές που παρέλαβαν τα διπλώματά τους και οι οποίοι θα μεταλαμπαδεύσουν τα ιδανικά και τις αξίες που διδάχτηκαν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίο έδωσε στη σύντομη τοποθέτησή του ο κ. Αζαριάδης, ενώ την ανάγκη για συμμετοχή στους κοινούς αγώνες και την ικανοποίηση των φοιτητικών αιτημάτων, χαράζοντας νέους ορίζοντες, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου.

Τέλος, τον λόγο πήρε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος, Σπύρος Μποφιλάτος, οποίος διατύπωσε τη ρήση ότι "μια καλή θάλασσα, δεν έβγαλε ποτέ καλούς ναύτες", για να τονίσει την ευθύνη που φέρουν οι απόφοιτοι ώστε να είναι όσο το δυνατόν καλύτεροι μπορούν στα καθήκοντά τους, ενώ δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τον πρύτανη και τον πρόεδρο του τμήματος για την αγαστή τους συνεργασία.